رژیم غذایی ضد سرطان

رژیم غذایی ضد سرطان

رژیم غذایی ضد سرطان در سیستم غذایی مدرن نیز باید گنجانده شود. اغلب موادی که در غذاهای فرآوری شده یافت می شوند، برای سلامتی انسان مضر هستند و باعث تشدید و حتی بروز بیماری های مرتبط با کلیه و پوکی استخوان و حتی دیابت و سرطان می شوند.

حتی گاهی اوقات نحوه ی طبخ غذاهای سالم و طبیعی نیز می تواند باعث بروز بیماری سرطان شود. سرطان به عنوان یک بیماری شایع شناخته می شود که سالانه میلیون ها نفر را تحت تأثیر قرار می دهد.

نکته امیدوارکننده این است که غذاهای خاصی وجود دارد که به عنوان غذاها و خوراکی های ضد سرطان شناخته می شوند و می توانند به مبارزه با این بیماری کمک کنند.

اگر به دنبال دکتر تغذیه در اصفهان هستید، پیشنهاد می کنیم از طریق همین وب سایت با بهترین دکتر تغذیه در اصفهان تماس بگیرید. در ضمن نوبت دهی آنلاین نیز در همین وب سایت فعال می باشد.

رژیم غذایی ضد سرطان

سرطان چیست؟

سرطان یک نوع بیماری سیستمیک است که علل مختلفی دارد. برخی از انواع سرطان ها ناشی از عوامل مختلفی از جمله؛ رژیم غذایی نامناسب، قرار گرفتن در معرض سموم، کمبود مواد غذایی مغذی و حتی ژنتیک است.

مهم ترین و ساده ترین راه برای درمان و حتی پیشگیری از سرطان، تغذیه مناسب و رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و پرهیز از غذاهایی که خطر ابتلا به سرطان و تشدید آن را افزایش می دهد است. در حال حاضر اکثر مردم به غذاهای آماده و فرآوری شده روی آورده اند. این رویکرد می تواند به گسترش انواع بیماری ها به ویژه انواع سرطان ها منجر شود.

به طور مشخص در مورد پیشگیری از سرطان نیاز به تحقیقات بیشتری داریم اما در حال حاضر یک رژیم غذایی ضد سرطان می تواند تا حدودی از ابتلا به این بیماری جلوگیری کند.

رژیم غذایی ضد سرطان

آیا شما به اندازه کافی غذا ها و خوراکی های ضد سرطان مصرف می کنید؟

سرطان یک بیماری شایع در قرن جدید است که به تقسیم سلولی کنترل نشده اشاره می کند که به رشد غیره طبیعی سلول و در نتیجه ایجاد تومور منجر می شود.

زمانی که سلول های غیره طبیعی بدون کنترل تقسیم می شوند به بافت های مجاور حمله کرده و در سایر قسمت های بدن از جمله؛ خون و سیستم لنفاوی پخش می شوند. این اصطلاح درواقع بیش از ۱۰۰ اختلال در بدن را در بر می گیرد.

برای پیشگیری و درمان سرطان از غذاهای آماده و فرآوری شده اجتناب کنید. سعی کنید غذاها و خوراکی های طبیعی و ارگانیک که سرشار از آنتی اکسیدان هستند را جایگزین غذاهای فرآوری شده کنید.

سبک غذایی شما می تواند در تعیین سلامت کلی بدن شما نقش اساسی ایفا کند. طبق تحقیقات کسانی که از مواد غذایی طبیعی و ارگانیک مانند سبزیجات، میوه ها، ماهی، غذاهای غنی از کلسیم و فیبر استفاده می کردند بیشترین محافظت را در برار سرطان داشتند.

نکته مهم دیگر اینکه فعالیت بدنی و دریافت کافی ویتامین D نیز به کاهش استعداد ابتلا به سرطان کمک می کند. پس داشتن یک رژیم غذایی ضد سرطان برای پیشگیری و درمان سرطان لازم و ضروری است.

رژیم غذایی ضد سرطان

۱۲ نوع غذای ضد سرطان که باید به رژیم غذایی خود اضافه کنید

در ادامه غذا ها و خوراکی های ضد سرطان آودره شده است. سعی کنید این غذاها و خوراکی ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا علاوه بر پیشگیری از سرطان، بدنی قوی و محکم داشته باشید.

۱- سبزیجات برگ سبز

سبزیجات برگ سبز یکی از برترین غذاهای ضد سرطانی محسوب می شوند. این مواد سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها و آنزیم ها هستند. اما در مقابل کالری، چربی، سدیم و سموم این نوع مواد بسیار کم است.

سزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، انواع کلم ها، رومی، آروگولا، شاهی و … سرشار از آنتی اکسیدان های مهم برای مبارزه با سرطان هستند. این سبزیجات حاوی ویتامین C، A و نوعی بتاکاروتن هستند. آن ها همچنین حاوی گلوکوزینولات ها هستند و خواص ضد باکتریایی دارند که مواد سرطان زا را غیرفعال و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کنند.

رژیم غذایی ضد سرطان

۲- سبزیجات چلیپایی یا سبزیجات صلیبی

سبزیجات چلیپایی به عنوان یک غذای مهم برای مبارزه با انواع سرطان ها معرفی می شود. بسیاری از این سبزیجات سرشار از گلوتاتیون هستند که به عنوان یک آنتی آکسیدان اصلی در بدن شناخته می شود و توانایی های بالایی برای از بین بردن رادیکال های آزاد دارد.

تقریباً تمامی اعضای خانواده سبزیجات چلیپایی حاوی منابع غنی از مواد مغذی گیاهی شیمیایی به نام ایزوتیوسیانات هستند که برای پیشگیری از سرطان مفید هستند.

علاوه بر این سبزیجات صلیبی یا چلیپایی حاوی سولفورافان و ایندول هستند که به عنوان دو نوع آنتی آکسیدان قوی و محرک آنزیم های سم زدایی معرفی می شوند که از ساختار DNA محافظت می کنند. سبزیجات چلیپایی یا صلیبی مانند؛ کلم بروکلی، گل کلم غنی از ویتامین C هستند که برای یک میان وعده سالم و سریع فوق العاده هستند.

رژیم غذایی ضد سرطان

۳- توت ها

یکی از بهترین غذاهایی که سرشار از آنتی اکسیدان هستند، انواع توت ها هستند. زغال اخته، تمشک، گیلاس، توت فرنگی، شاه توت و … سرشار از ویتامین C، ویتامین A و اسید گالیک است که به عنوان یک عامل ضد قارچی-ضد ویروسی قوی، ایمنی را افزایش می دهند.

توت ها همچنین سرشار از آنتی اکسیدان های پروآنتوسیانیدین هستند که خواص ضد پیری دارند و می توانند آسیب رادیکال های آزاد را کاهش دهند. مقادیر بالایی از فنل، زآگزانتین، لیکوپن، کریپتوکسانتین، لوتئین و پلی ساکارید ها در توت ها موجود هستند.

به طور کلی توت ها برای افزایش ایمنی و انرژی بدن مفید هستند. بنابراین توصیه می کنیم این مواد غذایی را در لیست رژیم غذایی خود قرار دهید.

رژیم غذایی ضد سرطان

۴- میوه ها و سبزیجات با رنگ نارنجی روشن

میوه ها و سبزیجات با رنگ نارنجی روشن از جمله؛ مرکبات، سیب زمینی شیرین، کدوتنبل، کدو حلوایی و … سرشار از رنگدانه های رنگ روشن طبیعی هستند که حاوی آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی (آلفاکاروتن، لیکوپن، کریپتوکسانتین و …) و ویتامین A هستند.

طبق تحقیقات بتاکاروتن یک ماده مغذی ضروری برای عملکرد سیستم ایمنی، سم زدایی، سلامت کبد و مبارزه با سرطان های پوست، چشم و اندام ها است. دو ماده مغذی که به این غذا ها رنگ های طبیعی تیره می دهند شامل لوتئین و زآگزانتین می شوند که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و از سلول های سالم محافظت می کنند.

سبزیجات غنی از کربوهیدرات ها به ویژه انواع غلات، سیب زمینی شیرین، هویج برای کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان به ویژه سرطان دستگاه گوارش مفید هستند. طبق تحقیقات یک ترکیب مولکولی به نام کپسایسین موجود در فلفل های تند و رنگارنگ برای پیشگیری و مبارزه با سرطان مفید است.

رژیم غذایی ضد سرطان

۵- گیاهان و ادویه جات تازه

زردچوبه یکی از قوی ترین مواد غذایی ضد سرطان است. این ماده حاوی یک ماده فعال به نام کورکومین است که اندازه تومور را کاهش می دهد و با سرطان روده بزرگ و سینه مبارزه می کند. برای جذب بهتر زردچوبه آن را با کمی فلفل سیاه ترکیب کنید.

شما می توانید زردچوبه را به عنوان یک نوشیدنی مقوی استفاده کنید و یا انکه هنگام طبخ انواع غذاها از جمله سبزیجات سرخ شده، تخم مرغ و … از آن استفاده کنید. دانه های گشنیز نیز یکی از ادویه جات مهم است که خواص ضد التهابی دارد و ممکن است برای پیشگیری و درمان سرطان مفید باشد.

رژیم غذایی ضد سرطان

۶- گوشت ارگانیک

گوشت یکی از مغذی ترین مواد غذایی روی کره زمین است. مصرف گوشت های ارگانیک از جمله؛ گوشت گاو و جگر مرغ برای مبارزه با سرطان توصیه می شود.
انواع گوشت ها دارای مقادیر زیادی ویتامین B12 هستند که به پاکسازی کبد، تعادل هورمونی به طور طبیعی، هضم چربی ها، تأمین و ذخیره مواد معدنی و آهن، و افزایش توانایی حذف سموم از خون و دستگاه گوارش کمک می کنند.

رژیم غذایی ضد سرطان

7- محصولات لبنی

محصولات لبنی منبع غنی از پروبیوتیک ها (باکتری های خوب) هستند که به تعادل و تقویت باکتریایی طبیعی در میکروفلور روده بزرگ و افزایش ایمنی بدن کمک می کنند.

بیش از 80 درصد سیستم ایمنی بدن در روده انسان قرار دارد. بنابراین غذاهای پروبیوتیک و مکمل ها می توانند با سرطان مبارزه کنند و به تجدید سلول ها کمک کنند.

پس نکته کلیدی این بخش را به خاطر بسپارید و محصولات لبنی مانند شیر، ماست، پنیر را در رژیم غذایی خود قرار دهید. اگر منع مصرف محصولات لبنی دارید می توانید سبزیجات پرورشی که منبع عالی کلسیم هستند را جایگزین محصولات لبنی کنید.

به طور کلی لبنیات منبع عالی کلسیم هستند و زمانی که با ویتامین D3 ترکیب شوند می توانند خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله؛ سرطان سینه، سرطان تخمدان و سرطان رکتوم را کاهش دهند.

برای جذب کلسیم می توانید در معرض نور خورشید قرار بگیرید و از روغن های دریایی نظیر روغن کبد ماهی یا روغن کریل که منابع عالی ویتامین D هستند استفاده کنید. اما در حالت طبیعی کلسیم باید از محصولات لبنی ارگانیک به دست آید.

رژیم غذایی ضد سرطان

8- آجیل و دانه ها

دانه های چیا و کتان از غنی ترین دانه های خوراکی در جهان هستند. این دانه ها سرشار از فیبر، اسید های چرب امگا 3 و طیف وسیعی از مواد معدنی مهم هستند.
چیا سرشار از آلفالینولنیک اسید (ALA) است، نوعی اسید چرب امگا 3 که به عنوان یک غذای ضد سرطان شناخته می شود. این ماده مغذی برای جلوگیری از رشد مجدد سلول های سرطانی سینه و دهانه رحم مفید است. تحقیقات نشان می دهد که مصرف دانه چیا به مرگ سلول های سرطانی کمک می کند بدون اینکه آسیبی به سلول های سالم برسد.

در تحقیقات سرطان بالینی نشان داده شده است که مصرف دانه کتان برای کاهش رشد تومور سرطان سینه کاربرد دارد. علاوه بر این مصرف دانه های کنجد، تخمه کدوتنبل و تخمه آفتابگردان نیز که سرشار از اسیدهای چرب هستند، برای پیشگیری و درمان انواع سرطان مفید است.

در بسیاری از مطالعات نیز ارتباطی بین مصرف آجیل هایی مانند گردو، پسته، بادام با پیشگیری از سرطان از جمله؛ سرطان روده بزرگ، پروستات و سینه مشاهده شده است.

رژیم غذایی ضد سرطان

9- روغن های طبیعی و تصفیه نشده

همان طور که می دانید مغز و سیستم عصبی عملکرد کل بدن انسان را کنترل می کنند. حدود 60 درصد از سیستم عصبی انسان از اسیدهای چرب تشکیل شده است. بنابراین مصرف روغن های تصفیه شده و فرآوری شده می تواند غشای سلولی بدن را از بین ببرند و منجر به تکثیر و ایجاد سلول های بیمار و مسموم شوند.

به طور کلی تر روغن های تصفیه شده منجر به کاهش عملکرد سیستم ایمنی، احتقان سلولی و التهاب و در نتیجه شیوع بیماری می شود. سعی کنید روغن های تصفیه نشده مانند؛ روغن زیتون، روغن کنجد، روغن بذر کتان، روغن نارگیل و … را جایگزین روغن های فرآوری شده کنید. این روغن ها روده شما را تغذیه می کنند و عملکرد سیستم ایمنی شما را ارتقاء می دهند.

علاوه بر این روغن کبد ماهی و بذر کتان حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای افزایش انرژی سلول های شما مفید هستند. روغن زیتون نیز برای کاهش التهاب در بدن و نیز کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و کولورکتال مفید است. روغن های طبیعی و تصفیه نشده برای یک رژیم غذایی ضد سرطانی عالی هستند.

رژیم غذایی ضد سرطان

10- قارچ ها

قارچ ها یک ماده مغذی قوی هستند که برای تقویت سیستم ایمنی و مبازره با انواع سرطان مورد استفاده قرار می گیرند. گونه های متفاوتی از قارچ ها وجود دارند ه از نظر فواید، طعم و ظاهر با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی قارچ ها عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشند، از رشد تومورهای سرطانی از جمله؛ (سرطان سینه، تخمدان، پروستات، کبد و ریه) جلوگیری و به بازسازی سلولی کمک می کنند.

این ماده غذایی دارای اثرات ضد تکثیر و شیمی درمانی است که به کاهش عوارض جانبی شیمی درمانی مانند ایمنی پایین و حالت تهوع کمک می کند و به طور بالقوه اثر بخشی را افزایش می دهد.

رژیم غذایی ضد سرطان

11- چای سنتی

چای یکی از مهم ترین نوشیدنی های ضد سرطانی است. به نظر می رسد همه چای های سنتی مانند چای سبز، سیاده یا اولانگ برای پیشگیری از سرطان مفید هستند.
اما در این بین چای سبز حاوی ترکیبات پلی فنلی اصلی از جمله؛ اپی گالوکاتچین-3-گالات است که از تهاجم تومور و رگزایی که برای رشد و متاستاز تومور ضروری هستند جلوگیری می کند. پس برای داشتن یک رژیم غذایی ضد سرطان چای سنتی را در لیست غذایی خود قرار دهید.

رژیم غذایی ضد سرطان

12- ماهی

یکی دیگر از شاخص های رژیم غذایی مطلوب برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن، مصرف ماهی است. ماهی های کوچک، ماهی سالمون و … حاوی اسید های چرب ضد التهابی امگا 3 هستند.

بنابراین برای پیشگیری از سرطان و تقویت طبیعی درمان های ضد تومور مرتبط هستند. شواهد نشان می دهد که اسید های چرب امگا 3 در پیشگیری از سرطان و کاهش علائم شیمی درمانی نقش مهمی ایفا می کنند. رژیم غذایی ضد سرطان.

رژیم غذایی ضد سرطان

نتیجه نهایی

کیفیت رژیم غذایی شما با سلامت کلی و توانایی سیستم ایمنی شما برای پیشگیری و مقابله با سرطان مرتبط است. البته ورزش نکردن، اجتناب از قرار گرفتن در معرض سموم و دارو، سیگار نکشیدن، عدم مصرف الکل، خواب خوب و کنترل استرس از جمله عوامل مستعد دیگر برای ابتلا به سرطان می باشد. برای سالم بودن کافی است در کنار رعایت موارد فوق، یک رژیم غذایی ضد سرطان را انتخاب کنید.

برای پیروی از یک رژیم غذایی ضد سرطان، مصرف غذاهای فرآوری شده و سرطان زا مانند؛ هات داگ، سوسیس، سیب زمینی سرخ کرده و … را به حداقل برسانید، از مواد غذایی طبیعی و ارگانیک که در این مطلب هم به چند مورد آن اشاره کردیم استفاده کنید، ویتامین D کافی دریافت کنید. به اندازه کافی آب بنوشید و استرس خود را کنترل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *