علائم کمبود آهن در بدن

علائم کمبود آهن در بدن

علائم کمبود آهن در بدن می تواند در چندین ناحیه بدن از جمله؛ پوست، مو و ناخن ها ظاهر شود. این ماده معدنی غذایی یک بیماری شایع و قابل درمان است که بیشتر زنان را تحت تأثیر قرار می دهد.
آهن برای ساخت هموگلوبین ضروری است که گلبول های قرمز خون را قادر می سازد تا اکسیژن را از طریق رگ های خونی حمل کنند.
علاوه بر این کمبود آهن در بدن یا کم خونی با جلوگیری از دریافت اکسیژن کافی از عملکرد صحیح ماهیچه ها و بافت ها جلوگیری می کند. برای مراجعه به دکتر تغذیه در اصفهان از طریق همین وب سایت اقدام نمایید.

علائم کمبود آهن در بدن

 

علائم کمبود آهن در بدن

مهم ترین علائم شایع برای کم خونی احساس خستگی و فرسودگی است. اگر شما هم کمبود آهن دارید ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:

– احساس خستگی، بی حالی و ضعف

– تنگی نفس

– ابتلا به انواع عفونت

– عملکرد ضعیف حافظه و عدم تمرکز

– کاهش میل جنسی

– تپش قلب و ضربان قلب قابل توجه

– رنگ پریدگی

– ریزش مو

– سرگیجه و سبکی سر

– وزوز گوش

– ناخن های قاشقی

– سردرد

– دست و پاهای سرد

– هوس خوردن چیزهای غیرعادی مثل یخ، خاک و نشاسته

علائم کمبود آهن در بدن

 

علت کمبود آهن در بدن چیست؟

1- نخوردن غذاهای غنی از آهن

اولین و شایع ترین دلیل کمبود آهن در بدن نخوردن غذاهای غنی از آهن است. آهن بدن باید از غذا تأمین شود. کودکان، زنان، نوجوانان به ویژه دختران، زنان باردار و شیرده جزء افرادی هستند که بیشتر از دیگران به آهن نیاز دارند. البته افرادی که از رژیم گیاهخواری و وگان استفاده می کنند نیز در معرض کمبود آهن هستند.

2- مشکل در جذب آهن

آهن در بدن از طریق معده و روده جذب می شود. به طور کلی هر اختلالی در دستگاه گوارش می تواند مانع جذب آهن و در نتیجه فقر آهن شود. به طور مثال اگر جراحی معده انجام داده باشید ممکن است برای جذب آهن دچار مشکل شوید.

3- از دست دادن خون

اگر بدن شما در اثر هر نوع خونریزی خون از دست بدهد، به این معنی است که آهن را نیز از دست داده است. دلیل اصلی از دست دادن خون اضافی پروسه قاعدگی های سنگین و خونریزی در معده یا روده است که ممکن است با مصرف داروهایی مثل آسپرین، داروهای ضد التهابی، زخم، پولیپ روده یا سرطان تشدید شود.

البته خون دادن منظم و بیش از حد، عمل های جراحی، بیماری های التهابی روده و عفونت با انگل هایی مانند کرم قلاب دار نیز می تواند از دلایل مهم از دست دادن خون تعریف شود که نیاز به بررسی تخصصی دارد.

علائم کمبود آهن در بدن

 

چگونه کمبود آهن را تشخیص بدهیم؟

کمبود آهن در بدن از طریق علائم ظاهری که در همین مطلب معرفی کردیم قابل تشخیص است. اما بهترین راه مطمئن برای تشخیص کمبود آهن، مراجعه به پزشک متخصص و انجام آزمایشات تخصصی برای بررسی سطح آهن و علت کمبود آهن و درمان آن است.

علائم کمبود آهن در بدن

روش های درمان کمبود آهن

پزشک متخصص ابتدا نتایج آزمایشات شما را بررسی می کند و سپس با توجه به نتایج علت کمبود آهن و روش های درمان آن را دنبال می کند.
ممکن است پزشک از شما بخواهد که از غذاهای غنی از آهن مانند غلات یا نان غنی شده از آهن، برنج قهوه ای، حبوبات و لوبیا، آجیل و دانه ها، گوشت و ماهی، تخم مرغ، میوه های خشک مانند زردآلو، آلو خشک و کشمش استفاده کنید.

و یا اینکه از غذاها و نوشیدنی هایی که مانع جذب آهن می شوند مانند کلسیم، چای، قهوه و … صرف نظر کنید. در موارد شدید تر ممکن است پزشک برای شما مکمل های آهن تجویز کند که باید طبق دستور پزشک تا مدت زمان مشخص شده مصرف کنید.

علائم کمبود آهن در بدن

جمع بندی نهایی

اگر مشکلات ناشی از کمبود آهن یا فقر آهن درمان نشود می تواند شما را مستعد ابتلا به انواع بیماری از جمله ضعف سیستم ایمنی بدن، عفونت کند زیرا کمبود آهن در بدن بر سیستم دفاعی و ایمنی بدن تأثیر بگذارد.

کم خونی یا فقر شدید آهن می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی از جمله نارسایی قلبی را نیز افزایش دهد. البته در مورد زنان باردار این خطرات و عوارض دوبرابر می شود.

در صورت مشاهده هرگونه علائم کم خونی یا فقر آهن حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک شما با یک آزمایش خون ساده میزان و علت کم خونی شما را بررسی و درمان را استارت می زند. البته بهترین کار پیشگیری از کم خونی است. همان طور که اشاره کردیم بهترین روش برای پیشگیری و حتی درمان کم خونی استفاده از غذاهای غنی از آهن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *