درمان کیست تخمدان با تغذیه سالم _8 درمان مؤثر برای سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS موضوع امروز مقاله ما در وب سایت دکتر ریسمانچیان است.
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) با عنوان سندرم Stein-Leventhal نیز شناخته می شود. کیست های پر از مایع در یک یا هر دو تخمدان برخی از زنان ایجاد می شود که به عنوان سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS تعریف می شود. این اختلال حدود 7 درصد از زنان جهان را تحت تأثیر قرار می دهد.
به طور کلی دلیل اصلی ایجاد سندرم تخمدان پلی کیستیک تولید بیش از حد هورمون مردانه (که به صورت مقادیر کم در زنان نیز وجود دارد) در زنان است. طبق تحقیقات صورت گرفته زنان مبتلا به PCOS مستعد ابتلا به انواع بیماری ها از جمله؛ دیابت نوع 2، فشارخون بالا، بیماری های قلبی و سرطان رحم هستند.
در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای این نوع اختلال وجود ندارد، اما رژیم غذایی سالم، ورزش، داروهای شیمیایی و حتی طب سنتی به کنترل علائم و در برخی موارد درمان این اختلال کمک می کند.
چه چیزی باعث سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS می شود؟
هنوز علت دقیق سندرم تخمدان پلی کیستیک مشخص نشده است. اما طبق یافته های دانشمندان PCOS تا حدودی با مقاومت به انسولین ارتباط دارد. یعنی زمانی فرد به PCOS مبتلا می شود که بدن قادر به تولید و حتی استفاده از انسولین نیست.
سایر مواردی که باعث سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS می شود عبارتند از:
– هورمون های مردانه
به طور طبیعی مقدار هورمون مردانه یا آندروژن ها در خانم ها هم هست اما با افزایش تولید این هورمون ها آزاد شدن تخمک از تخمدان با مشکل مواجهه می شود و فرد به سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلا می شود. معمولاً در این زمان علائمی مانند افزایش موهای صورت، آکنه، چرخه قاعدگی نامنظم بروز می کنند.
– افزایش وزن
هنوز به طور دقیق ثابت نشده است که رابطه ای بین افزایش وزن بدن و سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS وجود دارد. البته به صورت تئوری دیده شده است کسانی که اضافه وزن دارند بیشتر به این نوع بیماری مبتلا می شوند.
– سابقه خانوادگی
طبق یافته های دانشمندان زنانی که مادر و خواهر مبتلا به PCOS یا دیابت نوع ۲ دارند بیشتر مستعد ابتلا به PCOS هستند.
– مقاومت به انسولین
به طور کلی همه این موارد و دلایل ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS در نهایت به مقاومت انسولین مربوط می شود. با این حال هنوز دلیل اصلی ناشناخته است.
علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS
سندرم تخمدان پلی کیستیک همراه با علائمی است که در ادامه آن را بررسی می کنیم. با این حال باید توجه داشته باشید که تشخیص به موقع سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS توسط پزشک متخصص در روند سریع درمان این بیماری بسیار مؤثر است.
علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS عبارتند از:
– بی نظمی در چرخه قاعدگی
یکی از مهم ترین علائم تخمدان پلی کیستیک بی نظمی در چرخه قاعدگی است. در مواردی هم قطع کامل چرخه قاعدگی احتمال ابتلا به PCOS را افزایش می دهد.
– آکنه
یکی دیگر از علائم شایع برای ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک چرب شدن پوست و ظهور آکنه است.
– ریزش موی سر
معمولاً سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS با ریزش موی سر همراه است.
– رشد بیش از حد موهای زائد
رشد ناگهانی و بیش از حد موهای زائد در صورت، سینه، شکم و ران نیز یکی دیگر از علائم تخمدان پلی کیستیک است.
– درد در ناحیه لگن
درد در ناحیه لگن (ناحیه زیر شکم که شامل واژن، دهانه رحم، رحم و لوله های فالوپ می شود).
– اضافه وزن
افزایش وزن بدن و چاقی می تواند یکی از علائم ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS
باشد.
– آپنه خواب
آپنه خواب یا وقفه تنفسی خواب وضعیتی است که راه تنفسی شما هنگام خواب مسدود می شود. معمولاً افرادی که دچار آپنه خواب هستند ممکن است به PCOS مبتلا باشند.
– ناباروری
مهم ترین علائم اولیه ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS ناباروری است. ممکن است فرد مبتلا به ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک حتی پس از تلاش های مکرر برای بچه دار شدن با مشکل جدی روبه رو شود.
۸ درمان مؤثر برای سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS
طبق تجربه ای که خودم از این نوع بیماری داشتم، بهترین درمان تغییر سبک زندگی و استفاده از داروی گیاهی، رژیم غذایی سالم و طب سنتی برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS و مدیریت علائم آن بهترین گزینه است.
در ادامه درمان های تغذیه ای مناسب برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS را معرفی می کنیم:
۱- شیرین بیان
تحقیقات نشان می دهد که شیرین بیان نقش مؤثری در درمان بیماری کیست تخمدان، تنظیم قاعدگی و تقویت باروری دارد. شما می توانید از گیاه، دمنوش، شیره یا عرق شیرین بیان برای درمان کیست تخمدان استفاده کنید.البته قبل از استفاده از هر روش درمانی برای کیست تخمدان با پزشک خود صحبت کنید.
۲- دانه کتان
طبق مطالعات اخیر دانه کتان حاوی ترکیبی است که به کاهش سطح آندروژن در بدن کمک می کند. این امر باعث می شود علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک ناشی از افزایش سطح آندروژن کاهش پیدا کرده و درمان بیماری سریع تر صورت پذیرد. مصرف دانه کتان در رژیم غذایی روزانه می تواند برای سلامتی عمومی شما نیز مفید باشد. این گیاه برای درمان کیست تخمدان با تغذیه سالم عالی است.
۳- دارچین
مطالعات دانشمندان نشان می دهد که دارچین عملکرد گیرنده های انسولین را بهبود می بخشد. به همین علت تأثیر مثبتی برای زنان مبتلا به PCOS دارد. به طور کلی مکمل دارچین در رژیم غذایی بی نظمی های قاعدگی را اصلاح می کند. می توانید مقداری دارچین را به چای و حتی غذاهای خود اضافه کنید.
۴- روغن ماهی و یا مکمل های امگا ۳
یکی دیگر از درمان های تغذیه ای بیماری کیست تخمدان، استفاده از روغن ماهی و یا مکمل های اسید های چرب امگا ۳ است که به تنظیم چرخه قاعدگی کمک می کنند.
۵- چای بابونه
در تحقیقات مدل های حیوانی مشخص شد که چای بابونه به طرز شگفت انگیزی علائم PCOS را کاهش می دهد. شما می توانید از یک کیسه چای بابونه و یا دم کرده یک قاشق بابونه در آب گرم استفاده کنید.
۶- ژل آلوئه ورا
البته در حال حاضر به صورت قطعی نمی توان گفت که ژل آلوئه ورا برای درمان کیست تخمدان مؤثر است. مطالعات تنها بر روی مدل های حیوانی صورت گرفته است که آلوئه ورا را به همراه ترکیبات دیگری برای ساخت یک فرمول برای مدیریت PCOS استفاده می کنند که به بازیابی سطح هورمون در تخمدان ها کمک می کند.
۷- ریشه زرشک
ریشه زرشک خواص دارویی زیادی دارد که در طب گیاهی برای درمان برخی از بیماری ها مانند بیماری تخمدان پلی کیستیک استفاده می شود. این گیاه خاصیت ضد باکتریایی دارد.
البته شواهدی دقیق و علمی مبنی بر خواص ریشه زرشک برای درمان کیست تخمدان وجود ندارد. ولی باز هم ممکن است طب سنتی به عنوان یک گیاه ضد باکتریایی برای از بین بردن کیست تخمدان ریشه زرشک برای شما تجویز کند.
۸- اصلاح سبک زندگی
مهم ترین درمان برای کیست تخمدان با تغذیه سالم، اصلاح سبک زندگی و مدیریت وزن می باشد. یک رژیم غذایی متعادل می تواند به کاهش وزن و در نتیجه کاهش علائم ابتلا به PCOS یا کیست تخمدان کمک کند.
جمع بندی نهایی
درمان کیست تخمدان با تغذیه سالم _۸ درمان مؤثر برای سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS موضوع امروز مقاله ما در وب سایت دکتر ریسمانچیان بود.
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) با عنوان سندرم Stein-Leventhal نیز شناخته می شود. کیست های پر از مایع در یک یا هر دو تخمدان برخی از زنان ایجاد می شود که به عنوان سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS تعریف می شود.
هنگامی برخی از علائم PCOS را مشاهده می کنید برای معاینه و تشخیص مناسب به پزشک متخصص مراجعه کنید. سندرم تخمدان پلی کیستیک یک بیماری شایع و پیچیده در زنان است. هنوز هم مکانیسم و علت دقیق آن مشخص نشده است و هیچ درمان قطعی برای آن کشف نشده است.
البته اصلاح سبک زندگی و مدیریت صحیح وزن می تواند تا حدودی از ابتلا به این بیماری جلوگیری کند و یا علائم آن را کاهش دهد. علاوه بر این برخی درمان های خانگی و گیاهی نیز برای درمان این بیماری نتایج بسیار خوبی را نشان داده است. اگر شما هم تجربه درمان تخمدان پلی کیستیک با استفاده از روش های تغذیه ای و رژیم غذایی داشتید با ما و دوستان همراه در میان بگذارید.