نکات مهم تغذیه در کنکور و روز امتحان

تغذیه در کنکور

نقش تغذیه در هر سن و شرایطی، از تاثیر بر رشد کودکان و یادگیری در مدرسه تا درمان بیماری‌هایی چون دیابت، فشارخون، کلسترول و … انکار ناپذیر است، تغذیه نه تنها مسیر صحیح رسیدن به تناسب اندام، لاغر شدن و یا چاق شدن است. تغذیه در کنکور نیز با توجه به اهمیت زیاد این دوره نیاز به دقت و توجه بسیاری دارد. دوران کنکور که یکی از طلایی‌ترین برهه‌های زندگی فرزندان است.

بسیار وابسته به تغذیه خوب و مغذی است. دکتر ریسمانچیان،دکتر تغذیه در اصفهان، در این راستا تلاش خود را به کار گرفته‌ تا با تکیه بر دانش و تجربه خود بهترین رژیم دوران کنکور و امتحانات را به شما ارائه دهند. برخی از نکاتی که در این رژیم به آن پرداخته می‌شود، در ادامه آمده است:
تغذیه هنگام درس خواندن می‌تواند به‌ صورت مستقیم بر یادگیری شما تأثیر بگذارد. برای اینکه اهمیت تأثیر تغذیه کنکور را بدانیم، کافی است به عملکرد مغز نگاهی کوتاه بیندازیم.
اغلب ما با این کلیشه آشنا هستیم که مغز برای فعالیت به گلوکز و فسفر نیاز دارد. بااین‌همه این اطلاعات چندان دقیق نیست.

تنها داده‌ی دقیقی که جمله‌ی قبلی تأیید می‌کند این است که مطالعه یکی از فعالیت‌های انرژی‌بر است. احتمالاً شما هم تجربه کرده‌اید که در هنگام درس‌خواندن بیشتر احساس گرسنگی می‌کنید؛ احتمالاً هم حتی اگر خودتان بعد از دوره‌ی آمادگی برای کنکور به چاقی دچار نشده باشید، بسیاری را دیده‌اید که در طی چند ماه درس‌خواندن فشرده افزایش وزن بسیار زیادی داشته‌اند.

تغذیه در کنکور

پیش از این از کلیشه‌ی «غذای مغز گلوکز است» صحبت کردیم؛ دلیل اول چاقی هم به همین امر بازمی‌گردد؛ بسیاری از داوطلبان برای بهبود کارایی مصرف قندهای ساده را افزایش می‌دهند. این در حالی است که فقط بخش اندکی از این نوع قند را مغز مصرف می‌کند و باقی به توده‌های چربی در بدن تبدیل می‌شود.

وعده های اصلی رژیم غذایی کنکوری

اگر میخواهید رژیم غذایی کنکوری را رعایت کنید، برای وعده های اصلی، نباید میز غذاخوری را با اتاق تقسیم غنائم اشتباه بگیرید. غذا باید مقوی باشد نه سنگین و کرختی آور. بهترین صبحانه برای کنکوری ها ، صبحانه ای سرشار از مواد سالم و با ارزش غذایی بالا است.

مثل عسل، پنیر، شیر، کره بادام زمینی، تخم مرغ، گردو، ارده با شیره انگور یا خرما، حلوا ارده و … ترجیحا از غذاهایی مثل نوتلا و مربا، کیک ها و سایر شکلات های صبحانه به عنوان غذای اصلی دوری کنید. حالا چرا؟ زیرا گلوکز علیرغم مفید بودنش برای مغز (اگه رشته تون تجربی باشه متوجه منظور میشید) خیلی زود هضم می‌شود.یعنی زیاد خوردن شیرینیجات، مساویه با گرسنگی زود به زود و اعتیاد به خوراکی!

نوشیدنی های زمان کنکور

  • نوشیدن آب بین وعده ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.صبح ها از قهوه برای داشتن انرژی بیشتر استفاده کنید. برای نوشیدن چای بهتر است زمان مشخصی بین ساعت ۱۲ تا ۱۶ انتخاب کنید تا شب خواب راحتی داشته باشد و برای فردا انرژی بهتری دریافت کنید.دمنوش زعفران برای از بین بردن خواب آلودگی بسیار مفید است.
  • بجای استفاده از ماست و دوغ، شیر کم چرب بنوشید.
  • از نوشیدن آب سبزیجات خودداری کنید.

وعده‌های غذایی را سر ساعت مشخص بخورید!

در دوره‌ی آمادگی برای کنکور بسیار مهم است که شما ضرباهنگ مشخصی را دنبال کنید. شما باید برای تمامی کارهای‌تان برنامه‌ریزی کنید و به‌قولی، در زندگی‌تان روتین داشته باشید. یکی از کارهای مهمی که باید از انجام‌دادن آن پرهیز کنید نامرتب‌خوردن وعده‌های غذایی است. شما باید وعده‌های غذایی را سر وقت بخورید.

بهترین تغذیه برای کنکوری‌ها را در کدام خوراکی‌ها پیدا کنیم؟

نکته‌ی بسیار مهم در تغذیه برای کنکوری‌ها حفظ تنوع غذایی است. بسیاری از داوطلبان، به‌بهانه یا از ترس کمبود وقت یا بی‌توجهی، تنوع غذایی را رعایت نمی‌کنند.

تغذیه برای شب کنکور

  • از حالا عادت کنید که دیرتر از ساعت ۷:۳۰عصر شام نخورید. این کار به شما کمک می‌کند که روز آزمون بهترین عملکرد را داشته باشید.
  • اگر کنکور صبح است در صبحانه‌تان کربوهیدات به‌اندازه‌ی متوسط، پروتئین و چربی زودهضم و پرتقال را به‌همراه چای یا قهوه بگنجانید.
  • اگر کنکور شما ظهر به‌بعد است بازهم صبحانه را کامل بخورید. برای ناهار نیز غذایی انتخاب کنید که نه کربوهیدراتی باشد و نه چرب و سرخ‌کرده.
  • مهم‌ترین کار برای آمادگی برای کنکور و تنظیم تغذیه برای کنکوری‌ها دردست‌گرفتن سبک زندگی است. آمادگی برای کنکور به آمادگی برای مسابقه‌های ورزشی شبیه است و شما در اینجا هم باید در دوره‌ی آمادگی برای کنکور برای کوچک‌ترین کارهای‌تان برنامه‌ریزی کنید.
  • همزمان بامطالعه چیزی نخورید تا تمرکز اصلی شما روی درس خواندن باشد. هیچ وعده ای را حذف نکنید.
  • اگر اضطراب شما کنترل نشود باعث ایجاد پرخوری عصبی و در نهایت خواب آلودگی میشود.

مکمل های زمان کنکور

قرص های کافئین، جنسینگ، امگا۳، قرص ها منیزیم، ویتامین ها و…
نکته ی مهم برای دختران این است که اگر آهن بدن کم شود، تمرکز آنها روی درس کم شده و باید حتما آهن آنها در آزمایشگاه ها چک شود.

سخن نهایی

برای مشاوره و دریافت بهترین رزیم غذایی در زمان کنکور میتوانید با دکتر ریسمانچیان تماس بگیرید. دکتر ریسمانچیان به شما بر اساس سبک روتینی که دارید، بهترین رژیم غذایی را میدهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *