سرکه سیب. سرکه یک مایع ترش حاوی اسید استیک است که از طیف وسیعی از مواد تشکیل شده است. شما می توانید سرکه را در لیست غذاهای بسیاری از افراد و فرهنگ های مختلف در سراسر جهان به عنوان چاشنی یا برای کمک به حفظ مواد غذایی دیگر ببینید.برای تهیه سرکه، منبع قندی مانند سیب یا جو تخمیر شده و به الکل تبدیل می شود. سپس مایع دوباره تخمیر می شود که الکل را به اسید تبدیل می کند.
در نتیجه یک محصول ترش و گاهی هم شیرین به دست می آید که برای طعم دادن به غذا یا حفظ آن از باکتری مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه این مطلب ما در مورد این ماده غذایی محبوب و هر آنچه باید در مورد سرکه سیب بدانید صحبت می کنیم. با ما همراه باشید. برای کاهش وزن هم می توانید از این نوع سرکه خانگی استفاده کنید. البته قبل از مصرف این ماده غذایی با دکتر رژیم لاغری در اصفهان صحبت کنید.
سرکه سیب چیست؟
سرکه سیب نوعی سرکه است که از سیب له شده مخمر و شکر تهیه می شود. این ماده در غذاهایی مانند سس سالاد، ترشی و ماریناد استفاده می شود. مردم از این ماده غذایی به عنوان یک درمان خانگی برای از بین بردن میکروب ها، کاهش سطح قند خون و کاهش وزن استفاده می کنند.
به طور کلی از این ماده غذایی به عنوان یک معجون شفابخش یاد می شود که برای سلامت کلی بدن، ضدعفونی زخم، قدرت و عملکرد ورزشی، گلودرد و درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع سرکه سیب چیست؟
سرکه سیب از طریق فرآیندی به نام تخمیر ساخته می شود. مخمر موجود در مخلوط، شکر موجود در آب سیب را هضم می کند و پس از چند هفته آن را به الکل تبدیل می کند.
سپس باکتری های طبیعی الکل را به اسید استیک تجزیه می کنند و به سرکه طعم و بوی تندی می دهد. سرکه ای که شما در خواروبارفروشی پیدا می کنید از نوع شفاف، پاستوریزه و فیلتر شده است.
شما می توانید سرکه سیب خام و فیلتر نشده را نیز بخرید که حاوی یک رسوب کدر است که از باکتری ها و مخمرهای ته نشین شده تشکیل می شود.
این نوع سرکه حاوی مقادیر کمی پروبیوتیک (باکتری های سالمی که برای سلامت روده مفید هستند) است که مزیت خاصی برای سلامتی بدن دارند.
فواید سرکه سیب برای سلامتی چیست؟
سرکه سیب منبع عالی پتاسیم، کلسیم و فسفر است. ادعاهای زیادی برای فواید این ماده غذایی مطرح می شود. در ادامه چند مورد از فواید سرکه سیب که توسط تحقیقات علمی تأیید شده است را بررسی می کنیم:
۱- کاهش سطح قند خون
طبق بررسی ها و تحقیقات صورت گرفته، سرکه سیب می تواند به بهبود کنترل قند خون کمک کند. مصرف دوز مناسب این ماده غذایی برای افراد سالم و بیماران دیابتی توصیه می شود.
۲- کاهش کلسترول خون
طبق تحقیقات انجام شده مصرف سرکه سیب باعث کاهش کلسترول تام، کلسترول بد و تری گلیسیرید می شود. درواقع این ماده با کاهش لیپوژنز، افزایش سیری و تأمین انرژی مورد نیاز بدن به کاهش کلسترول خون کمک می کند.
۳- مزایای ضد باکتریایی دارد
طبق تحقیقات انجام شده سرکه سیب می تواند مزایای ضد باکتریایی نیز داشته باشد. این ماده غذایی برای انواع عفونت ها، سرماخوردگی، گلودرد و … فوق العاده عالی است.
۴- کاهش وزن
در مطالعات کوچکی که بر روی انسان ها انجام شد، نشان داده شده است که سرکه سیب به طرز شگفت انگیزی وزن افرادی که از این ماده غذایی دوبار در روز استفاده کردند را کاهش داده است. پس مصرف این نوع سرکه می تواند کاهش وزن را سرعت بخشد.
کاربردهای دیگر سرکه سیب چیست؟
مردم عادی از سرکه سیب برای اهداف دیگری از جمله کاهش سطح فشار خون بالا، کاهش رفلاکس اسید معده، تسکین اگزما، محافظت از زخم ها در برابر عفونت، سلامت مو و کاهش شوره سر و … نیز استفاده می کنند. البته همه این اهداف به طور کلی و سنتی در میان مردم رواج یافته و هنوز به صورت علمی ثابت شده نیست.
مقدار مصرف سرکه سیب چگونه است؟
به طور معمول دوز مصرفی برای سرکه سیب از یک تا دو قاشق چایخوری تا یک یا دو قاشق غذاخوری در روز توصیه می شود. شما می توانید این میزان سرکه را به سالاد خود اضافه کنید و یا اینکه به صورت مستقیم مصرف کنید. البته برای مصرف مستقیم باید آن را با آب گرم رقیق کنید.
خطرات سرکه سیب چیست؟
از آنجایی که سرکه سیب سرشار از اسید است، اگر این نوع سرکه را مستقیم و بدون رقیق کردن بنوشید و یا اینکه بیش از حد بنوشید می تواند مری را تحریک و دندان شما را تجزیه کند.
برای جلوگیری از این مشکلات همیشه این ماده غذایی مایع را با اب گرم رقیق کنید و آن را از طریق نی بنوشید. سعی کنید آن را با معده خالی ننوشید و اگر پس از مصرف دچار سوء هاضمه شدید و احساس تهوع و استفراغ داشتید نیز مصرف آن را متوقف کنید.
جمع بندی نهایی
هر آنچه باید در مورد سرکه سیب بدانید موضوع امروز مقاله ما در وب سایت دکتر ریسمانچیان بود. امیدواریم این مطلب هم مورد توجه شما همراهان عزیز قرار گرفته باشد.
توصیه می کنیم که قبل از مصرف سرکه سیب با پزشک خود صحبت کنید که این ماده با داروهای مصرفی شما تداخل نداشته باشد. یک نکته مهم دیگر اینکه اگر بیماری کلیوی دارید سعی کنید مصرف سرکه را به حداقل برسانید و حتی متوقف کنید. ممکن است کلیه های شما قادر به تحمل اسید موجود در سرکه نباشند.