بسیاری از افراد با رعایت رژیم غذایی سختگیرانه و انجام فعالیتهای ورزشی با شدت بالا، باز هم به نتیجه دلخواه در مورد تناسب اندام خود نمیرسند. در این حالت موجی از ناامیدی فرد را احاطه میکند، اما باید گفت امروزه برای این مشکل هم راهحلهای زیادی وجود دارد.
پیکرتراشی یکی از روشهای بسیار ساده برای دستیابی به اندامی ایدهآل است. این روش که با تکنیکهای مختلف جراحی و غیرجراحی انجام میشود، نتایج بسیار خوبی بههمراه دارد. تشخیص این که کدام تکنیک برای چه افرادی مناسب است، برعهده دکتر تغذیه بوده و نباید به نظرات نادرست و غیر علمی در این مورد توجه کرد. دکتر تغذیه باتوجه به وضعیت جسمانی و چربیهای فرد، تصمیم به تخلیه چربی با یکی از تکنیکهای رایج میگیرد.
در زندگی امروز شاهد چاقی و اندام های نامتناسب هستیم چاقی ها دو دسته اند یک دسته چاقی های ارثی و دسته ی دیگر به علت عوامل تغذیه ای، چاقی به خودی خود از نظر پزشکان بیماری محسوب نمیشود ولی این معضل بیماری هایی را در پی خواهد داشت که میتواند بسیار خطرناک باشند بیماری هایی مثل :فشار خون، مشکلات ریوی، دیابت، بیماریهای قلبی، تنگی نفس میتوانند از هدایای چاقی باشند. برخی از این چاقی ها با تغذیه و ورزش های هوازی قابل از بین رفتن هستند.
اما برخی دیگر به گونه ای هستند که ورزش و رژیم های غذایی پاسخگوی آنها نیستند و افراد علی الخصوص خانم ها به دنبال راهی برای حل این معضل هستند البته از بین بردن چاقی نه تنها به دلیل تناسب اندام است بلکه میتواند راهی باشد برای پیشگیری از انواع بیماریهایی که در پی چاقی بوجود می آیند در این مطلب قصد داریم به راه حل این موضوع پرداخته و نکات آن را بررسی کنیم!
پیکر تراشی چیست؟
پیکر تراشی معمولاً با نام بادی کانتورینگ شناخته میشود و به دو شیوه با جراحی و بدون جراحی صورت میگیرد. در جراحی پیکر تراشی فرد را کاملاً بیهوش کرده و از ناحیه کمر به پایین را بیحس میکنند. پیکر تراشی انواع گوناگونی دارد که بسته به شرایط فرد ممکن است جراح توصیه کند برای دریافت نتیجه بهتر باید جراحی طی چند مراحل انجام شود.
دستگاههای پیکر تراشی در مدلهای مختلف وجود دارد که میتوان به لیپوماتیک، واترجت و پال که بهترین دستگاه پیکر تراشی محسوب میشوند اشاره کرد. انواع جراحی پیکر تراشی شامل موارد زیر است:
- لیفت پایین تنه: در پیکر تراشی پایین تنه پوست اضافه شکم، پهلو، ران و باسن برداشته میشود و سلولیتهای پوستی رفع میشود.
- لیفت ران: جراح موظف است برشهایی در رانها یا کشاله خارجی ایجاد کند تا پوست و چربیهای اضافی این ناحیه را خارج کند.
- لیفت باسن: در این روش جراح اطراف پهلو و بالای باسن برشهایریزی میزند تا پوست و چربیهای اضافی برداشته شود و نواحی آسیب دیده را با بخیه ترمیم میکنند.
- لیفت بازو (براکیوپلاستی): در این پیکر تراشی جراح برشهایی از قسمت بازو تا آرنج میزند سپس؛ با رفع چربی و پوست اضافه عضلات را با بخیه ترمیم میکند.
- لیفت سینه (ماستوپکسی): در این بخش، جراح از قسمت نوک سینه به پایین برشهایریزی میزند تا پوست اضافی آن را بردارد. البته کاشت سینه همزمان با لیفت سینه امکانپذیر است.
پیکر تراشی بدون جراحی
برخی افراد به دلیل چاقی در اطراف پهلو شکم و هراس از جراحی ترجیح میدهند از روش پیکر تراشی موضعی برای رفع پوست و چربی اضافی بدن اقدام کنند. معمولاً از پیکر تراشی به روش موضعی برای قسمتهایی از بدن از جمله اطراف پهلو و شکم، کمر و… استفاده میکنند. اگر دقت داشته باشید برخی افراد با وجود رژیم مناسب و ورزش، چربی بسیاری اطراف پهلو و شکم دارند که علاوه بر عوارض بسیار، روی استایل و اندام شما هم تأثیرگذار است.
چربیهایی که به صورت موضعی در بخشی از بدن وجود دارد به راحتی قابل رفع نیستند، بلکه تنها راه حل آن پیکر تراشی به روش موضعی است. در این روش محل چربی اضافه را با دستگاه ماساژور LPG به خوبی ماساژ داده تا جریان خون بیشتر شود و بافتهای چربی شکسته و از بین بروند. پیکر تراشی بدون جراحی عوارضهای طولانی مدت به همراه دارد که مهمترین آن؛ ملتهب شدن رنگهای خونی، ایجاد حساسیت، چین و چروک در قسمتهایی از بدن، کشیدگی پوست محل و… است. پیشنهاد می شود مقاله عوارض عمل لیپوماتیک را مطالعه کنید.
- پیکر تراشی با روشهای مختلفی انجام میشود که شامل موارد زیر است؛
- پیکر تراشی به روش اولترازد
- پیکر تراشی به روش لیپوساکشن
- پیکر تراشی به روش لیپوماتیک
- پیکر تراشی به روش بادی جت
آشنایی با مراقبتهای قبل از پیکرتراشی
برای انجام هر روش جراحی زیبایی، نیاز به مراقبتهایی قبل و بعد از جراحی وجود دارد. رعایت دقیق این مراقبتها، باعث دستیابی بهتر و سریعتر به نتیجه دلخواه میشود. به همین دلیل ابتدا باید جلسات مشاورهای بین جراح و زیباجو برگزار شود. در این جلسات فرد تمام دغدغهها و اهداف دلخواه خود را بیان میکند. از طرف دیگر پزشک متخصص، تمام مراحل و عوارض تکنیک پیکر تراشی را به طور دقیق برای فرد تشریح میکند. برگزاری این جلسات از اهمیت بالایی در کاهش نگرانیهای فرد برخوردار است.
در قدم بعدی تمام سوابق پزشکی فرد مورد ارزیابی قرار میگیرد. وضعیت سلامتی، آلرژیهای خاص و عملهای قبلی باید بررسی شوند. همچنین هر دارویی که توسط فرد مصرف میشود، باید با مشورت پزشک انجام بگیرد. ممکن است در صورت تشخیص پزشک از داروهای رقیقکننده خون استفاده شود. این داروها کمک زیادی به انجام بیدردسر تکنیکهای پیکرتراشی میکنند. معمولا یک ماه قبل از انجام این روش، مصرف مشروبات الکلی و دخانیات ممنوع است.
پزشک نواحی مورد نظر را به طور دقیق بررسی و اندازهگیری میکند. باتوجه به وضع موجود و نتیجه دلخواه فرد، محلهای اندازهگیری شده با نشانگر علامت زده میشود. در این مرحله هم خود فرد میتواند نظر نهایی خود را اعلام کند. اگر تکنیک انتخاب شده نیاز به بیهوشی داشته باشد، باید تمامی مراحل و عوارض آن برای بیمار تشریح شود. معولا یک فرم رضایتنامه هم از فرد متقاضی گرفته میشود.
با توجه به نوع و تکنیک انجام پیکر تراشی، ممکن است پزشک نیاز به آزمایش را تشخیص دهد. در این صورت فرد باید تمام آزمایشهای اعلام شده توسط پزشک را انجام دهد. نتایج این آزمایشها به پزشک برای انجام بهتر تکنیکهای پیکر تراشی کمک میکند.
مراقبتها
تکنیکهای پیکرتراشی، دوره نقاهت کمی دارند. بیشتر افراد در همان روز جراحی مرخص شده و به خانه میروند. البته در مورد عمل جراحی، این روند کمی متفاوت است. در تکنیکهای جراحی، بهتر است فردی همراه متقاضی در مطب یا بیمارستان حضور داشته باشد. معمولا شب اول بعد از جراحی فرد بستری میشود. همچنین ممکن است لولههایی به نام دِرَن برای تخلیه خونابه ها به بیمار متصل باشد. تخلیه مایعات و خونابه های اضافی بعد از جراحی، به جلوگیری از تورم کمک میکند.
معمولا بعد از جراحی پیکرتراشی، دستورالعملهایی توسط جراح ارائه میشود که باید دقیقا رعایت شوند. این مراقبتها، شامل رعایت بهداشت بانداژ و بخیهها هم میشود. محل بخیهها باید نرم نگه داشته شود. به همین دلیل از مواد شستشودهنده خاص و پمادها استفاده میشود. تا ۲ ماه بعد از جراحی، فرد نباید فعالیتهای بدنی سنگینی داشته باشد. انجام هرگونه فعالیت ورزشی سنگین، باعث لخته شدن خون خواهد شد. بهتر است هرگونه عارضهای که بعد از جراحی اتفاق میفتد با پزشک درمیان گذاشته شود.
معمولا بعد از جراحیهای زیبایی، داروهایی تجویز میشوند. این داروها برای کاهش التهاب و تسکین درد بسیار موثر هستند. به همین دلیل باید به طور منظم مصرف شوند. همچنین فرد نباید در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرد. البته تمام این دستورالعملها برای تکنیکهای جراحی هستند و برای روشهای غیرجراحی کاربردی ندارند. بعد از انجام تکنیکهای غیرجراحی، نیازی به بستری شدن وجود ندارد و همان روز عمل فرد به فعالیتهای عادی روزمره خود برمیگردد.
مزایا
فرقی نمیکند که از کدام تکنیک برای انجام پیکر تراشی استفاده شود. هدف نهایی این روشها، دستیابی به اندامی ایدهآل است. به طور کلی با انجام پیکر تراشی مزایای زیر به دست میآید.
- اندامهای بدن زیباتر و خوشفرمتر میشوند.
- ظاهر بدن جوانتر و لاغرتر میشود.
- پوست بدن صاف و کشیده خواهد شد.
- نتایج جراحی بلافاصله و فوری خود را نشان میدهند.
- تمامی عوارض بعد از جراحی خیلی زود بهبود پیدا میکنند
جمع بندی
این عمل در بیشتر روش ها نیاز به بیهوشی ندارد و مراجعین به صورت سرپایی با ایجاد بی حسی موضعی، در بخش هایی از بدن جراحی خواهند شد. دوره ریکاوری معمولا تا یک هفته طول می کشد و بعد از آن هیچ یک از عوارض عمل جراحی در بیمار قابل مشاهده نیست. عمل پیکر تراشی شکم و پهلو به چند روش انجام می شود.
پیکیر تراشی برای درمان چاقی موثر نیست! بلکه برای کاهش چربیها در نواحی مختلف بدن صورت میگیرد. اگر عوامل ژنتیکی در افزایش وزن شما دخیل باشد، می توانید با انجام این عمل به کاهش وزن دست پیدا کنید. در مراحل بعدی نسبت به توقف فرایند افزایش مجدد وزن اقدام فرمایید.
این عمل برای افرادی با بی ام آی بالای ۴۰ جنبه درمانی دارد. چرا که این افراد از بیماری چاقی رنج میبرند و این میزان دیگر اضافه وزن محسوب نخواهد شد.
منبع: https://b2n.ir/d40913