انواع عفونت های پوستی و روش های درمان آن

انواع عفونت های پوستی و روش های درمان آن

انواع عفونت های پوستی و روش های درمان آن آن موضوع امروز مقاله ما در وب سایت دکتر ریسمانچیان است. در مطالب آموزشی بعدی، مقاله «۱۵ ترفند درمان خانگی عفونت های پوستی» را آماده و از همین وب سایت منتشر می کنیم.

پوست بزرگ ترین و مهم ترین لایه محافظ بدن انسان است. این اندام مهم مانند یک پیاز دارای لایه هایی است که هر کدام به نحوی از آناتومی بدن شما محافظت می کند.

درست است که عفونت های پوستی طیف گستره ای دارند، اما با پیشرفت علم و تکنولوژی اکثر ین عفونت های شدید هم قابل درمان هستند. در این مطلب قصد داریم پیرامون عفونت های پوستی و روش های درمان آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

انواع عفونت های پوستی و روش های درمان آن

عفونت پوستی چیست؟

همان طور که اشاره کردیم، مهم ترین وظیفه پوست محافظت از بدن شما در برابر عفونت است. البته گاهی اوقات خود پوست عفونی می شود که علائم آن می تواند از خفیف تا شدید متفاوت باشد.

عفونت های خفیف پوستی ممکن است با درمان های خانگی و داروهای بدون نسخه درمان شوند. در حالی که عفونت های پوستی شدید نیاز به مراقبت های پزشکی به صورت تخصصی دارند. انواع عفونت های پوستی و روش های درمان آن.

انواع عفونت های پوستی و روش های درمان آن

انواع عفونت های پوستی

۱- عفونت های باکتریایی پوست

عفونت باکتریایی شایع ترین عفونت پوست است که اغلب به صورت برآمدگی های کوچک و قرمز رنگی بر روی پوست ظاهر می شوند. این نوع عفونت معمولاً از نوع عفونت خفیف پوستی هستند که با آنتی بیوتیک های خوراکی درمان می شوند.

سلولیت، زرد زخم، جوش و جذام انواع مختلف عفونت های باکتریایی هستند. مراقب زخم های باز و بریدگی ها در سطح پوست خود باشید. این منافذ دروازه های ورودی باکتری ها به بدن شما هستند. اگر سیستم ایمنی بدن شما ضعیف است باید بیشتر احتیاط کنید.

۲- عفونت های ویروسی پوست

عفونت های ویروسی پوست اغلب از طریق یک ویروس مانند؛ آبله مرغان، سرخک، زگیل، حساسیت و بیماری دست و پا و دهان، بیماری زونا، زگیل آبکی ایجاد می شوند.این عفونت می تواند در دو نوع خفیف و شدید برزو کند. این نوع عفونت به شدت مسری است و نیاز به مراقبت و درمان تخصصی دارد.

۳- عفونت های قارچی پوست

امروزه عفونت های قارچی نیز یکی دیگر از عفونت های پوستی رایج است که توسط یک قارچ ایجاد می شوند. این نوع عفونت بیشتر در نواحی گرم و مرطوب پوست از جمله؛ پاها، زیر بغل رشد می کنند.

رعایت نظافت، عوض کردن منظم لباس های عرق کرده، استفاده از استخر های عمومی استاندارد و مناسب می تواند تا حدود زیادی پوست شما را از عفونت قارچی در امان نگه دارد.

این نوع عفونت زیاد شایع نیست و تهدید جدی برای شما محسوب نمی شود. اما به هر حال با سبک زندگی درست می توان از این عفونت پوستی در امان ماند.

عفونت قارچی واژن، عفونت قارچی ناخن، برفک دهان، کچلی قارچی یا درماتوفیتوز، عفونت پای ورزشکاران یا تینه آپدیس و حتی بثورات ایجاد شده از پوشک کودک در گروه عفونت های قارچی پوست قرار می گیرند.

۴- عفونت های انگلی پوست

عفونت های پوستی انلگی توسط یک نوع انگل ایجاد می شود. درست است که عفونت انگلی زیاد خطرناک نیست اما می تواند به راحتی از طریق پوست وارد جریان خون و اندام ها شود.

شپش، ساس، گال، لارو مهاجر پوستی و … در گروه عفونت های انگلی پوستی قرار می گیرند. این حشرات ریز در اعماق پوست شما نفوذ می کنند، روی پوست شما تخم می گذارند و به راحتی تکثیر می شوند.

البته روش های درمان خانگی سنتی و تخصصی کاملاً کاربردی برای از بین بردن این حشرات ریز وجود دارد. انواع عفونت های پوستی و روش های درمان آن.

انواع عفونت های پوستی و روش های درمان آن

علائم و نحوه تشخیص عفونت پوستی

علائم عفونت های پوستی مختلف متفاوت است. اما شایع ترین و رایج ترین این علائم، قرمزی پوست، خارش، بثورات پوستی، درد و حساسیت است. اگر تاول های چرکی یا عفونت خفیف پوستی دارید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

معمولاً عفونت های شدید با تاول، چرک، خونریزی و ریزش پوست همراه است. پزشک متخصص ابتدا با مشاهده عفونت پوستی شما، نوع و شدت آن را بررسی می کند.

البته در مواردی هم ممکن است پزشک آزمایش های دیگری هم بر روی پوست شما انجام دهد. اگر عفونت شدید باشد، پزشک شما با تجویز آنتی بیوتیک و سایر داروهای موضعی (اسپری و پماد ها» برای درمان عفونت شما دست به کار می شود.

البته در بعضی مواقع که عفونت های شما خیلی خفیف است می توان آن را با داروهای خانگی و ستنی درمان کرد. انواع عفونت های پوستی و روش های درمان آن.

انواع عفونت های پوستی و روش های درمان آن

روش های درمان عفونت پوستی

در بعضی مواقع عفونت های پوستی ویروسی پس از چند هفته خود به خود خوب می شوند. برای عفونت های باکتریایی نیز اغلب آنتی بیوتیک خوراکی و پماد های موضعی تجویز می شود. عفونت های قارچی نیز با استفاده از کرم و اسپری های موضعی قابل درمان هستند.

برای درمان عفونت های انگلی هم می توانید پماد های دارویی روی پوست خود بمالید و یا اینکه از درمان های خانگی و سنتی استفاده کنید.

برای کاهش عوارض عفونت های پوستی و نیز کمک به بهبود رویه درمان از آنتی هیستامین، کرم های موضعی و پماد استفاده کنید. البته قبل از انجام این کار لازم است با پزشک خود مشورت کنید.

انواع عفونت های پوستی و روش های درمان آن

روش های ساده پیشگیری از عفونت های پوستی

همان طور که در پاراگراف های قبلی هم اشاره کردیم.، مهم ترین و ساده ترین روش پیشگیری از عفونت های پوستی، رعایت نظافت شخصی و استفاده از مراکز ورزشی استاندارد است.

اگر تازه به بیماری پوستی مبتلا شده اید تا علائم بیماری شما حاد نشده، در اولین فرصت به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

جمع بندی نهایی

انواع عفونت های پوستی و روش های درمان آن موضوع امروز مقاله ما در وب سایت دکتر ریسمانچیان بود. امیدواریم این مطلب هم برای شما مفید واقع شده باشد. در روزهای آینده منتظر مطالب پزشکی به روز ما از اطلاعات پزشکی و سلامت روزانه گرفته تا جزئیاتی درباره کاهش وزن و رژیم لاغری باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *