تغذیه بعد از عمل قلب+ 6 اصل مهم

تغذیه بعد از عمل قلب

تغذیه بعد از عمل قلب بسیار مهم تلقی می‌شود. رژیم غذایی سالم سبب کنترل فشار خون شده و چربی داخل رگ‌ها را کاهش می‌دهد. از طرفی افرادی که در معرض این بیماری قرار دارند، باید به تغذیه خود توجه کنند. عدم توجه به بشقاب غذایی ممکن است عوارض جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. اگر چربی خونتان بالا است و مشکل فشار خون دارید، باید از رژیم غذایی درستی پیروی کنید. با مراجعه به سایت دکتر ریسمانچیان و دریافت رژیم چربی بالای خون، سلامتی خود را تضمین کنید. ما در این مقاله ضمن بحث در مورد اهمیت داشتن یک رژیم قلب مناسب، به چند نکته اصولی در مورد تغذیه بعد از عمل قلب اشاره می‌کنیم.

تغذیه بعد از عمل قلب

رژیم قلب چیست؟

اگر شما یا یکی از نزدیکانتان دچار حمله قلبی شده‌اید، باید برای بهبود وضعیت خود و جلوگیری از بروز مشکلات  در آینده، یک رژیم غذایی مناسب داشته باشد. رژیم غذایی سالم نه تنها به سلامت کلی بدن کمک می‌کند؛ بلکه می‌تواند منجر به بدتر شدن وضعیت بیمار شود. به علاوه عوارض و علائم بیماری را کاهش داده و سبب بهبود سلامت قلب می‌شود. همچنین رژیم غذایی درست، ریسک ابتلا به بیماری‌ها را کم می‌کند و عملکرد بدن را بهبود می‌بخشد. از طرفی دارای اثرات ضد التهابی بوده و با متعادل کردن کالری دریافتی به حفظ وزن بیمار کمک می‌کند.

رژیم قلب

اصول تغذیه بعد از عمل قلب

برای داشتن رژیم غذایی درست، باید به یک سری بایدها و نبایدها توجه کنید. به طور کلی نوع رژیم قلب برای بیماران با توجه به سابقه بیماری، شرایط جسمی و سن متفاوت است. پزشک با بررسی شرایط جسمی بیمار و فاکتورهای دیگر، لیست غذای سالم را در اختیارتان قرار می‌دهد. بنابراین برای داشتن رژیم غذایی حتماً با پزشک خود مشورت کنید. در ادامه به چند اصل مهم در تغذیه بعد از عمل قلب باز اشاره می‌کنیم.

رژیم قلب چیست

اصل اول؛ سبزیجات و میوه‌ها را در سبد غذایی خود قرار دهید

میوه و سبزیجات غیر نشاسته‌ای تاثیر زیادی بر سلامت کلی بدن دارند. در انتخاب تغذیه بعد از عمل قلب، سبزیجات و میوه‌های آبدار را بگنجانید. از جمله این میوه‌ها و سبزیجات می‌توان به؛ پرتقال فلفل، سیب، کلم بروکلی، گوجه فرنگی و… اشاره کرد. حتماً از سبزیجات و میوه‌های تازه استفاده کنید. این محصولات سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند و به کنترل فشار خون، تقویت سیستم ایمنی و به طور کلی بهبود وضعیت قلب کمک می‌کنند. سبزیجاتی مانند فلفل دلمه‌ای، کیوی و سیر دارای آنتی اکسیدان قوی بوده و بر سلامت بدن تاثیر زیادی دارند. از طرف دیگر فلفل دلمه‌ای منعی غنی از اسید فولیک است. اسید فولیک سبب کاهش میزان هوموسیستئین می‌شود. در بشقاب تغذیه بعد از عمل قلب، حتما هویج را قرار دهید زیرا  دارای مقادیر زیادی کارتنوئید بوده و ویژگی آنتی اکسیدانی قوی دارد.

سبزیجات برای عمل قلب باز

اصل دوم؛ مصرف نمک و شکر را محدود شود.

مصرف بیش از حد نمک، منجر به افزایش فشار خون و خطر حمله قلبی می‌شود. بنابراین باید مصرف نمک را تا حد قابل توجهی کاهش دهید.

اصل سوم؛ پروتئین‌های گیاهی را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

در رژیم غذایی خود حتما از پروتئین‌های گیاهی استفاده کنید. در غذای گیاهی آنتی اکسیدان وجود دارد. آنتی اکسیدان از قلب محافظت کرده و عملکرد بدن را بهبود می‌بخشد.

رژیم غذایی بیماران قلبی

اصل چهارم در انتخاب تغذیه بعد از عمل قلب؛ مصرف روغن را کاهش دهید.

روغن‌ نباتی و روغن مایع، سبب افزایش چربی خون شده و برای سلامت قلب مضر هستند. بیماران باید از روغن‌های مایع فاصله گرفته و روغن های گیاهی مانند؛ روغن کنجد و زیتون را در سبد غذایی خود قرار دهند. علاوه بر این، غذاهایی نظیر تخم مرغ، جگر و کنسرو سرشار از چربی‌های اشباع می‌باشند. گوشت گوساله نیز سبب افزایش چربی بد در خون می‌شود.

اصل پنجم؛ از مصرف غذاهای فرآوری شده و بیرونی پرهیز کنید. 

غذاهای بیرونی و فست فود سرشار از نمک و چربی بوده و برای بیماران بسیار مضر هستند. بنابراین در تعیین تغذیه بعد از عمل قلب، غذاهای فست فودی را حذف کرده و رژیم غذایی سالم خوری را در پی بگیرید.

اصل ششم؛ غلات کامل را جایگزین غلات تصفیه شده کنید

بیماران باید مصرف غلات تصفیه شده را کاهش و از غلات کامل استفاده کنند. غلات کامل احتمال بروز بیماری را کم می‌کنند. از طرفی سرشار از فیبر بوده و برای دستگاه گوارش مفید هستند. نان سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای و نان آرد کامل جزو غلات کامل می‌باشند.

جمع‌بندی

در این مقاله درباره اهمیت تغذیه بعد از عمل قلب باز و رژیم غذایی در بیماران قلبی بحث کردیم. بیماران باید به تغذیه خود اهمیت دهند؛ زیرا عدم توجه به رژیم غذایی، احتمال خطر سکته را افزایش می‌دهد. در ادامه به چند اصل مهم در تغذیه بعد از عمل قلب باز اشاره کردیم که شامل؛ مصرف سبزیجات و میوه‌های تازه، محدود کردن مصرف نمک و شکر، استفاده از پروتئین‌های گیاهی، کاهش مصرف روغن، پرهیز از مصرف غذاهای فرآوری شده و بیرونی و جایگزینی غلات تصفیه شده با غلات کامل است. به طور کلی برای داشتن رژیم درست باید با پزشک خود مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *