تغذیه در دوران قاعدگی + 5 اصل مهم

تغذیه دوران قاعدگی

برای کاهش درد پریودی، باید به تغذیه در دوران قاعدگی توجه زیادی داشته باشید. مصرف برخی از میوه‌ها، خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها باعث می‌شود تا دوران قاعدگی برای شما سخت‌تر شود. در این دوران برخی از هورمون‌ها ترشح شده و بر روی خلق‌وخو تاثیر گذاشته و سبب خستگی بیشتر بدن می‌شوند.‌ با مصرف مواد غذایی درست می‌توانید علایم دوران پریود را کاهش دهید. اگر قصد دارید با برنامه رژیمی لاغر شوید و می‌خواهید دوره قاعدگی راحتی بگذرانید، حتما به سایت دکتر ریسمانچیان سر بزنید. ما در این مقاله قصد داریم در مورد اصول تغذیه پریودی بحث کنیم. اگر شما نیز در این دوران درد و احساسات مختلف را تجربه می‌کنید، برای رهایی از حال بد، بهتر است تا آخر مقاله با ما همراه باشید.

تغذیه دوران قاعدگی

انتخاب تغذیه در دوران قاعدگی

اکثر بانوان در دوران پریودی روند متفاوتی را تجره می‌کنند. با این حال اکثر آنها در این دوران، احساس ناراحتی، خستگی، بی‌حالی و کلافگی دارند. همچنین در دوره، ذائقه تغییر کرده و تمایل به مصرف غذاهای ناسالم افزایش می‌یابد. باید بدانید که در مواقع پریودی، تامین مواد مغذی بسیار مهم تلقی می‌شود. بنابراین غذاهایی را در سبد مصرفی خود قرار دهید که ارزش غذایی بالایی داشته باشند. برخی از مواد غذایی بر سلامت دستگاه گوارش و از همه مهمتر، اعصاب تاثیر مستقیم دارند، به همین جهت در انتخاب غذا دقت کنید.

دوران قاعدگی

اصول تغذیه پریودی

داشتن رژیم تغذیه در دوران قاعدگی علاوه بر کاهش درد، بر اعصاب نیز تاثیر گذار است. برخی مواد غذایی علائم دوران قاعدگی مثل درد را تشدید می‌کنند. برای مثال؛  مصرف بیش از حد نمک، نفخ را افزایش می‌دهد. خوردن بیش از حد شکر نیز مضرات خاص خود را دارد. غذاهای تند و پرادویه نیز باعث افزایش درد و ناراحتی معده می‌شوند. بنابراین بهتر است از مصرف غذاهای خیلی شور، شیرین و تند خودداری کنید. از طرفی گوشت قرمز دارای پروستاگلاندین بوده و سبب انقباض رحم می‌شود. بهتر است در این دوران گوشت سفید را جایگزین گوشت قرمز کنید. این دوران در رژیم تغذیه، غذاهای خانگی و سالم را قرار دهید. غذاهای فرآوری شده مانند غذاهای بیرونی و بسته بندی سرشار از چربی، قند مصنوعی و سدیم هستند. این غذاها منجر به نفخ، التهاب گوارشی و نوسانات خلقی می‌شوند. در رژیم تغذیه دوران قاعدگی، سعی کنید غذاهای خانگی مصرف کنید. مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین نظیر قهوه و کاکائو،  نفخ و درد را افزایش می‌دهند. لذا لازم است مصرف نوشیدنی های حاوی گاز و کافئین را تا حد امکان کاهش دهید. در قسمت زیر به چند اصل مهم در تغذیه پریودی اشاره می‌کنیم:

در پریودی چه چیزی بخوریم

اصل اول تغذیه در دوران پریودی؛ آب کافی بنوشید

در این دوران بهتر است با مصرف نوشیدنی، آب بدن را تامین کنید. به طور کلی هیدرات نگه داشتن بدن مهم است. انتخاب درست تغذیه در دوران قاعدگی، نفخ و ورم رحم را کاهش می‌دهد. اگر نوشیدن آب برایتان سخت است، می‌توانید به آب کمی گلاب و عرقیات گیاهی اضافه کنید. از طرفی مصرف برخی از میوه‌های آب دار مانند؛ هندوانه، هلو و پرتقال و… برای بدن مفید است. این میوه‌ها به دلیل داشتن قند طبیعی، نیاز بدن را به قند تامین کرده و میل به شیرینی جات را کاهش می‌دهند. به علاوه مانع از بیحالی و بی اعصابی می‌شوند.

تغذیه مناسب در دوران پریودی

اصل دو تغذیه در دوران پریودی؛ غذاهای پروتئینی مصرف کنید

مصرف غذاهای سرشار از پروتئین و آهن به شما کمک می‌کند تا دوره راحتی را سپری کنید. در انتخاب تغذیه در دوران قاعدگی، حتما مواد غذایی مانند گوشت مرغ و ماهی را در نظر بگیرید. گوشت سفید سرشار از پروتئین بوده و شما را برای مدت زمان زیادی سیر نگه می‌دارد. از طرفی به دلیل برخورداری از اسیدهای چرب امگا ۳، نوسانات خلقی را بهبود می‌بخشد.

تغذیه در پریودی

اصل سوم تغذیه در دوران پریودی؛ سبزیجات حاوی آهن مصرف کنید

اکثر خانم‌ها چند روز اول پریودی، خونریزی شدیدی دارند. خونریزی زیاد سبب کاهش آهن می‌شود و ممکن است کاهش فشار خون را به همراه داشته باشد. مصرف سبزیجات حاوی آهن مانند اسفناج، علاوه بر تامین آهن مورد نیاز، حرکات روده را بهبود می‌بخشد.

اصل چهارم در انتخاب تغذیه در دوران قاعدگی؛ برای کاهش التهاب و درد، چای زنجبیل بنوشید

زنجبیل تاثیر زیادی بر کاهش درد دارد. در این دوره از زندگی سعی کنید دمنوش‌هایی که التهاب و درد عضلات را کاهش می‌دهد را مصرف کنید. با این حال مصرف بیش از حد چای زنجبیل، عوارضی به همراه دارد.

دمنوش زنجبیل در دوران قاعدگی

اصل پنج تغذیه در دوران پریودی؛ ویتامین‌های مورد نیاز را دریافت کنید

بانوان در دوران قاعدگی باید ویتامین ب ۱۲، آهن و منیزیم دریافت کنند؛ زیرا در این دوره خون زیادی از دست می‌دهند. برای جبران از دست دادن خون و آهن، بهتر است در طول این دوران مواد غذایی حاوی آهن مصرف کرده یا سراغ مکمل‌های حاوی آهن بروید. البته قبل از مصرف قرص آهن حتما با پزشک مشورت کنید. تغذیه در دوران قاعدگی می‌تواند عملکرد قسمت‌های دیگر بدن را تحت تاثیر قرار دهد. در حقیقت در این دوران با بالا پایین شدن هورمون‌ها، اعصاب و روان نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرند. ویتامین‌ ب ۱۲ در برخی مواد غذایی مانند؛ غلات، دانه‌ها و سبزیجات و… وجود دارد. این ویتامین به تعادل هورمون‌ها کمک می‌کند.

سخن پایانی

در دوران قاعدگی، تغییرات هورمونی جسم و خلق‌وخوی بانوان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تغذیه درست در این دوران بسیار مهم بوده و بر جسم تاثیر مثبت می‌گذارد. در این مقاله به اصول تغذیه پریودی اشاره کردیم. امیدواریم با اصلاح تغذیه در دوران قاعدگی بتوانید دوران راحتی را بگذرانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *