مهترین خواص و مضرات جگر
در این مقاله قصد داریم شما را با خواص و مضرات جگر آشنا کنیم. جگر به دلیل برخورداری از طعم خاص و خوشمزه در بسیاری از غذاهای ایرانی و سنتی ایرانی استفاده میشود. این نوع گوشت منبع غنی از انواع پروتئین و ویتامین است و برای بدن مفید می باشد. این گوشت به دلیل داشتن طعم خوشمزه و بافت نرمی که دارد در آشپزی ایرانی کاربرد زیادی دارد و به صورت پخته، سرخ شده و کباب شده استفاده می شود. بنابراین اگر به دنبال غذای خوشمزه و مفید هستید، جگر گوسفندی یک گزینه عالی به شمار میرود. با این حال در هنگام مصرف جگر باید به یک سری نکات توجه داشته باشید. اگر قصد دارید در مورد خواص و مضرات جگر اطلاعات کامل به دست آورید در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
ارزش غذایی جگر گوسفندی
این گوشت ارزش غذایی بالایی دارد به طوری که در هر 100 گرم از آن 139 کیلوکالری، معادل 10 درصد مقدار مورد نیاز روزانه، 1.9 گرم چربی اشباع، معادل 8 درصد مقدار مورد نیاز روزانه، 5 گرم چربی، معادل 124 درصد مقدار مورد نیاز روزانه، 371 میلی گرم کلسترول وجود دارد. به علاوه حاوی 20 گرم پروتئین، 313 میلی گرم پتاسیم و مقادیر زیادی از ویتامینهای مختلف نظیر؛ ویتامین B6، ویتامین B12، ویتامین A، ویتامین C، آهن، فسفر، روی، تیامین و… می باشد. مواد معدنی جگر تاثیر زیادی روی سلامت پوست دارد.
با شناخت خواص و مضرات جگر می فهمید که این گوشت لذیذ به عنوان یک منبع غنی از انواع ویتامین و پروتئین می تواند سبب حفظ سلامتی و رشد بدن شود. به همین دلیل استفاده از آن در رژیم غذایی خود می تواند سبب بهبود وضعیت تغذیهای تان شود.
مزایای جگر
ویتامین های گروه B موجود در جگر در عملکرد بهتر سیستم عصبی و سلامت پوست و به طور کلی سلامت عمومی بدن تاثیر زیادی دارد. به علاوه به دلیل برخورداری از آهن، فسفر، روی و پتاسیم موجب حفظ سلامت عضلات و استخوان ها، تنظیم فشارخون و… میشود. طبق اطلاعات به دست آمده از خواص و مضرات جگر در طب سنتی، آهن موجود در جگر سبب تولید هموگلوبین شده و به پیشگیری از کم خونی کمک میکند. مقادیر آمینواسید و آهن موجود در جگر سبب عملکرد بهتر مغز میشود.
سلنیوم موجود در این گوشت به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و از بدن در برابر آسیبهای اکسیداتیو محافظت میکند. ویتامین ب 12 نقش مهمی در بهبود خواب و خلق و خو دارد. همچنین به درمان افسردگی و کاهش احتمال ابتلا به مشکلات حافظه و آلزایمر کمک کرده و مانع از پوکی و مشکلات استخوان میشود.
همچنین ویتامین A موجود در جگر از پیری زودرس جلوگیری میکند و مانع از ابتلا به بیماریهای عفونی میشود. به علاوه نمی توان از خواص و مضرات جگر برای سلامت پوست غافل ماند. ویتامین ب۳ موجود در این گوشت در شادابی و سلامت پوست تاثیر دارد. این ویتامین، خارش قرمزی و التهاب پوست را کم میکند. همچنین برای کاهش التهاب مفاصل و دردهای مفصلی تاثیرگذار است.
عوارض و مضرات مصرف جگر
از آنجایی که این گوشت کلسترول بالایی دارد، هرگز آن را به صورت ثابت مصرف نکنید. همچنین برای دفع کلسترول بهتر است همراه با آن سبزیجات حاوی فیبر مصرف کنید.تا اینجای مقاله در مورد خواص و مضرات جگر در طب سنتی و علم پزشکی جدید اطلاعاتی در اختیارتان قرار دادیم.
در ادامه باید بدانید که جگر باید به اندازه مصرف شود زیرا استفاده بیش از حد آن منجر به ایجاد مشکلات دیگر در بدن می شود. برای مثال استفاده بیش از حد سبب بالا رفتن کلسترول خون شده و خط ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهد. از آنجایی که در جگر مقادیر زیادی پروتئین است، افرادی که بیماریهای کلیوی دارند باید از مصرف این گوشت پرهیز کنند.
از طرفی مصرف بیش از حد جگر منجر به ایجاد مشکلاتی نظیر چاقی و اضافه وزن میشود. بنابراین اگر جگر را در برنامه رژِیمی خود قرار دادید حتما در مورد میزان مصرف آن با پزشک تغذیه مشورت کنید و از خواص و مضرات جگر برای کاهش وزن اطلاع داشته باشید. از جمله مشکلات مصرف جگر می توان به موارد زیر اشاره کرد؛
- اثرات سوء بر کبد:
مصرف بیش از حد این گوشت ممکن است منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری های کبدی شود. - محدودیت در مصرف:
افرادی که دارای بیکاری های کبدی و قلبی هستند نباید جگر مصرف کنند. - عفونتهای احتمالی:
در صورتی که این گوشت به طور کامل پخته نشود یا اگر جگر سالم نباشد، احتمال ابتلا به عفونت های مختلف افزایش پیدا میکند.
جمعبندی
از آنجایی که جگر طعمی خوشمزه و خاص دارد در تهیه انواع غذاها استفاده میشود. در این مقاله در مورد خواص و مضرات جگر بحث کرده و اطلاعاتی در اختیارتان قرار دادیم. این گوشت منبعی غنی از انواع ویتامین ها و پروتئین بوده و برای بدن مفید است اما در صورتی که به اندازه مصرف شود. مصرف بیش از اندازه آن ممکن است مشکلاتی نظیر بیماریهای قلبی و عروقی، کلیوی و افزایش وزن را به دنبال داشته باشد. بنابراین مصرف جگر باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام گیرد تا بتوانید بدون عوارض از مزایای آن بهره ببرید.