ضعف در رژیم غذایی + 4 دلیل مهم

ضعف در رژیم غذایی

ضعف در رژیم غذایی علت‌های گوناگونی دارد. در ابتدا باید بدانید که رژیم غذایی به معنای نخوردن‌ و حذف مواد غذایی نیست؛ بلکه به معنی تعادل در مصرف است. بنابراین در رژیم غذایی باید به طور متعادل از تمام مواد مغذی مانند ویتامین‌ها، کلسیم، پروتئین، اسیدهای چرب، آهن، فسفر و غیره استفاده کنید.‌ در این مقاله می‌خواهیم در مورد راه‌های جلوگیری از ضعف در هنگام لاغر شدن و علت بروز آن بحث کنیم. اگر شما نیز در دوران لاغری و کاهش وزن هستید و می‌خواهید یک رژیم اصولی را تجربه کنید تا آخر مقاله همراه ما باشید.

درمان ضعف بدن

علل ضعف در رژیم غذایی چیست؟

ممکن است شما نیز در هنگام لاغری احساس ضعف و خستگی کرده باشید. در این مواقع بسیاری از افراد از لاغری و کاهش وزن صرف نظر می‌کنند؛ اما باید بدانید که پروسه لاغری آنچنان هم که فکر می‌کنید سخت و طاقت فرسا نیست‌. در واقع با داشتن یک رژیم غذایی درست می‌توانید تا حد زیادی از ضعف، خستگی و ناراحتی معده جلوگیری کنید. در قسمت زیر به چند علت ضعف در هنگام لاغری اشاره می‌کنیم؛

  1. کمبود مواد غذایی:
    افراد برای تسریع روند لاغری برخی مواد غذایی را حذف می‌کنند. حذف مواد غذایی برای کاهش وزن سریع یکی از دلایل عمده ضعف در رژیم غذایی است. اما باید بدانید که حذف بعضی مواد غذایی سبب کمبود مواد معدنی، ویتامین‌ها، پروتئین و آهن در بدن می‌شود. در نتیجه ضعف و بی‌حالی را به دنبال دارد.
  2. مصرف کالری کافی:
    اگر به طور روزانه کالری کافی دریافت نکنید ممکن است دچار ضعف و خستگی شوید. اگر دوست دارید پوست شفاف و روشن داشته باشید می‌توانید از خدمات پوست دکتر ریسمانچیان کمک بگیرید. برای استفاده از این خدمات کلیک کنید.
  3. مشکلات گوارشی:
    برخی از بیماری‌ها نظیر مشکلات گوارشی نیز ضعف و بی‌حالی را به دنبال دارند در واقع مشکلات گوارشی سبب ناتوانی در جذب و هضم مواد غذایی می‌شوند.
  4. تغییرات هورمونی:
    تغییرات هورمونی نیز تمایل به مصرف غذا و اشتها را کاهش داده و منجر به ضعف بدن می‌شود. در واقع کاهش اشتها یکی از دلایل ضعف در رژیم غذایی است.

علت ضعف معده

جلوگیری از ضعف هنگام لاغری

وقتی سوخت و ساز بدن و چربی‌ها بالا رود نیاز بدن به تغذیه اصولی نیز افزایش پیدا می‌کند. در واقع ضعف بدن به معنای عدم دریافت مقدار کافی از مواد غذایی و انرژی است‌. این مشکل می‌تواند به دلیل تنوع کم غذا نیز به وجود آید. اگر شما از ضعف بدن رنج می‌برید ممکن است با علائمی نظیر؛ خستگی، کاهش وزن، مشکلات تمرکز، تهوع، استفراغ، بی‌حالی و بی‌حوصلگی روبه‌رو شوید. در صورت بروز این علائم باید با پزشک تغذیه مشورت کنید. برای جلوگیری از ضعف در رژیم غذایی باید رژیم غذایی خود را تنوع بخشیده و  از تمام مواد غذایی نظیر میوه‌ها، محصولات لبنی، غلات و سبزیجات بهره ببرید. نوشیدن آب کافی و ورزش منظم نیز برای جلوگیری از این امر مهم تلقی می‌شود.

علت ضعف بدن و سرگیجه

دلیل علمی ضعف در رژیم غذایی

به طور کلی کمبود ویتامین ناشی از مصرف نامناسب مواد غذایی به شکل‌های مختلف روی بدن تاثیر می‌گذارد. برای مثال تا به حال حس کرده‌اید که وقتی می‌خواهید یک فعالیت فیزیکی را انجام دهید اما به نظر می‌رسد که بدنتان تمایلی به حرکت ندارد؟ یا هنگام بلند شدن و راه رفتن احساس سرگیجه، عدم تعادل و خستگی می‌کنید؟ این‌ها همان علائم ضعف در رژیم غذایی هستند. در واقع همه ویتامین‌ها در بدن نقش مهمی دارند. برای مثال؛ ویتامین‌های گروه بی بر روی سوخت و ساز و انرژی بدن تاثیر زیادی دارند؛ بنابراین اگر در رژیم غذایی خود به اندازه کافی از ویتامین‌های گروه بی استفاده نکنید، بدن به مرور زمان دچار خستگی، بی‌حالی و ضعف می‌شود. همچنین عدم مصرف به اندازه ویتامین c  کاهش مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها را در پی دارد. به همین دلیل اگر در دوران کاهش وزن هستید و تمرین‌های سنگین ورزشی را انجام می‌دهید از تعادل ویتامین‌ها غافل نشوید و مطمئن شوید که بدنتان تمامی مواد مغذی را دریافت می‌کند.

علت ضعف و بی حالی بدن

جمع بندی

در این مقاله در مورد علل ضعف در رژیم غذایی بحث کردیم. اگر در دوره رژیم غذایی هستید و به اندازه کافی مواد معدنی مورد نیاز بدن، کالری و آب کافی را یافت نکنید به مرور زمان دچار ضعف و بی‌عالی می‌شوید.  بنابراین مهم است که در دوران کاهش وزن حتماً به تعادل بین مواد غذایی توجه زیادی داشته باشید. به همین جهت پیشنهاد می‌شود که سرخود رژیم غذایی را شروع نکرده و حتماً از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید. اگر به یک برنامه رژیمی مناسب نیاز دارید روی این لینک کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *