عوارض مصرف زیاد چای + 6 مورد عوارض

مصرف زیاد چای

مصرف زیاد چای در کشور ما سبب شده تا به این فکر بیفتیم تا در مورد عوارض نوشیدن بیش از حد چای بنویسیم. اگر از هر ایرانی بپرسید نوشیدنی گرم مورد علاقه شما چیست؟ بی شک می‌گوید چای سیاه. سرانه مصرف چای سیاه در کشور ما بسیار بالا است. این نوشیدنی گرم خواص دارویی بالایی دارد و ترکیبات موجود در آن سبب جلوگیری از بیماری های مختلف می‌شود. ما در این مقاله قصد داریم در مورد عوارض مصرف زیاد چای بحث کنیم. اگر شما هم جزو علاقه مندان به چای هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا آخر مقاله همراه ما باشید. اگر به سلامتی خود پایبند هستید و می‌خواهید تغذیه سالم داشته باشید‌ ، دکتر ریسمانچیان به شما کمک میکند. برای داشتن زندگی سالم با تغذیه اصولی کلیک کنید.

مضرات چای سیاه

مضرات مصرف زیاد چای برای بدن چیست؟ 

طبق تحقیقات جدید مصرف چای سبب کاهش چاقی و بیماری‌های قلبی می‌شود. چای به دلیل خواص درمانی در طب سنتی نیز مورد توجه قرار گرفته، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که یک فرد سالم باید در طول روز ۳ یا ۴ فنجان چای مصرف کند و مصرف بیش از ۴ فنجان می‌تواند عوارض زیادی برای سلامتی به دنبال داشته باشد. در این مقاله از سایت دکتر ریسمانچیان می‌خواهیم به چند نمونه از مهمترین عوارض مصرف بیش از حد چای اشاره کنیم.

مضرات چای سیاه برای بدن

اسهال  و یبوست

در چای سیاه ترکیباتی مانند کافئین وجود دارد. کافئین موجود در چای به تنهایی برای بدن انسان مفید است؛ اما مصرف زیاد چای می‌تواند منجر به بی‌خوابی و در برخی مواقع اسهال شود، زیرا سبب تحریک سیستم گوارش شده و اثر منفی بر روی عملکرد روده می‌گذارد. از طرف دیگر با تاثیر بر روی سیستم عصبی منجر به بدخلقی می‌شود. در چای سیاه ماده تانن وجود دارد، به همین دلیل مصرف بیش از حد این نوشیدنی سبب یبوست شود. چرا که این ماده سبب ذخیره رسوب شیمیایی در بدن شده و در نتیجه، مصرف زیاد چای باعث ذخیره مقدار قابل توجه‌ای از مواد زائد در بدن می‌شود.

مضرات چای سیاه برای معده و روده

مصرف زیاد چای سبب می‌شود تا معده مواد اسیدی تولید کند. اسید تولید شده موجب ناراحتی معده شده و مشکلات زیادی به وجود می‌آورد. بنابراین پزشکان به افرادی که دچار بیماری‌های معده هستند توصیه می‌کنند، از مصرف چای پرهیز کنند. زیرا مصرف چای در این افراد، سبب سوزش و رفلاکس معده می‌شود. به علاوه طبق تحقیقات انجام شده، مصرف بیش از حد چای سیاه باعث تحریک روده‌ها شده و اختلالات گوارشی مانند اسهال یا شکم درد را به دنبال دارد. همچنین سبب کاهش جذب آهن و کلسیم در روده‌ها می‌شود. به همین جهت توصیه می‌شود که در مصرف چای سیاه تعادل را رعایت کنید.

مضرات چای سیاه برای معده

مصرف زیاد چای و بیماری‌های قلب و عروق

همانطور که اشاره شد در چای سیاه مقدار قابل توجهی کافئین وجود دارد، افرادی که دچار بیماری‌های قلبی هستند، در مصرف این نوشیدنی دقت کنند زیرا آسیب جدی به سلامتی‌شان وارد می‌کند.

کاهش جذب آهن

مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند چای و قهوه، سبب محدود کردن جذب آهن در بدن می‌شود. نوشیدنی چای همراه با غذا، جذب آهن را تا حد قابل توجهی کاهش داده و در دراز مدت مشکلاتی مانند؛ کم خونی و فقر آهن را به دنبال دارد. بنابراین پیشنهاد می‌شود از مصرف زیاد چای پرهیز کرده و چای را به فاصله چند ساعت بعد از صرف غذا مصرف کنید.  اگر دچار کم خونی هستید در مصرف چای دقت زیادی داشته باشید.

مضرات مصرف زیاد چای سیاه برای بدن

سرگیجه و سردرد

مصرف بیش از حد کافئین علائمی مانند سرگیجه را نیز در پی دارد. افرادی که بیش از ۴ فنجان در طول روز چای می‌نوشند اغلب دچار سرگیجه و کم خونی هستند. همچنین مصرف بیش از حد کافئین سبب افزایش حس اضطراب و بی‌قراری در انسان می‌شود. همانطور که می‌دانیم نوشیدنی‌های حاوی کافئین تاثیر زیادی بر روی درمان سردرد دارند، اما اگر بیش از اندازه مصرف شوند علاوه بر اینکه سردرد را درمان نمی‌کنند؛ بلکه سبب تشدید درد می‌شوند.

مصرف زیاد چای و مسائل زیبایی

مصرف بیشتر حد چای در دراز مدت باعث می‌شود تا رنگ دندان ها تغییر کرده و کدر شود. بنابراین پیشنهاد می‌شود به جای مصرف مداوم چای، دمنوش‌های گیاهی را جایگزین کنید. از طرفی کم خونی و فقر آهن سبب تیرگی پوست می‌شود. با کاهش مصرف چای سیاه و جایگزین کردن دمنوش های طبیعی می‌توانید پوست شفاف و سالم داشته باشید. اگر به سلامت پوست خود فکر می‌کنید، می‌توانید به مراجعه به سایت دکتر ریسمانچیان از خدمات پوست بهره مند شوید.

مضرات چای سیاه برای پوست

جمع بندی

همانطور که در این مقاله ذکر شد، مصرف زیاد چای عوارض جدی برای سلامتی انسان به دنبال دارد. برای مثال اگر به صورت مداوم و زیاد چای سیاه مصرف کنند، احتمال اینکه به بیماری‌هایی مانند؛ سوزش معده، اسهال، یبوست، فقر آهن سرگیجه، سردرد و بیماریهای قلبی و عروقی و… دچار شوید، افزایش پیدا می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *