فواید خوب جویدن غذا + 6 مزیت طلایی

فواید خوب جویدن غذا

در مورد فواید خوب جویدن غذا چه می‌دانید؟ آیا می‌دانستید جویدن کامل غذا سبب کاهش وزن می‌شود؟ شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که زودتر از بقیه غذای خود را تمام می‌کنند؟ اگر جزو این دسته از افراد هستید، باید به شما بگوییم که بیماری، مشکلات گوارشی، اضافه وزن و چاقی در کمین شما هستند. کنترل اشتها یکی از مهم‌ترین نکات در کاهش وزن است با این حال یک معضل بزرگ برای انسان‌ها به شمار می‌رود. با اصلاح شیوه غذا خوردن و رژیم غذایی می‌توانید تا حد زیادی اشتهای خود را کنترل کنید. ما در این مقاله قصد داریم در مورد فواید خوب جویدن غذا بر سلامتی و کنترل اشتها بحث کنیم، تا آخر مقاله همراه ما باشید.

جویدن کامل غذا

اهمیت آرام غذا خوردن

به طور کلی رژیم غذایی علاوه بر کنترل اشتها و کاهش وزن در  بهبود کیفیت زندگی ما نقش مهمی ایفا می‌کند. امروزه به دلیل مشغله‌های کاری و استرسی که تحمل می‌کنیم، وقت کافی برای غذا خوردن نداریم و مجبوریم تند تند مواد غذایی را جویده و قورت دهیم تا از کار و زندگی عقب نمانیم. متاسفانه تند غذا خوردن سلامت کلی بدن ما را با مشکل مواجه می‌کند و کمترین مشکلی که ایجاد می‌کند، اضافه وزن و چاقی است. صرفاً داشتن رژیم غذایی نمی‌تواند به شما کمک کند تا در مدت زمان کمی، وزن خود را کاهش دهید، در کنار رژیم غذایی باید به یک سری اصول پایبند باشید. در ادامه به چند مورد از مهمترین فواید خوب جویدن غذا اشاره می‌کنیم.

آرام غذا خوردن

فواید خوب جویدن غذا چیست؟

کاهش وزن

مکانیزم سیری در انسان کمی عجیب است. وقتی اولین لقمه به معده وارد می‌شود، از سوی معده پیامی مبنی بر سیر بودن به مرکز سیری مغز ارسال می‌شود. مدت زمان ارسال این پیام به مغز ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است. به همین دلیل سریع غذا خوردن سبب افزایش وزن می‌شود زیرا در مدت زمان کمی به سرعت غذا می‌خورید و قبل از اینکه پیام معده به مغز برسد، معده خود را پر می‌کنید. بنابراین آرام غذا خوردن تاثیر زیادی بر کاهش وزن دارد. جویدن کامل غذا و آرام غذا خوردن باعث می‌شود تا پیام معده به مغز رسیده و زودتر سیر بشویم.

کنترل اشتها یکی از فواید خوب جویدن غذا

وقتی پیام سیری به مغز برسد، شما احساس سیری می‌کنید و تمایلتان برای مصرف غذا کاهش پیدا می‌کنه بنابراین دیگر به سراغ ریزه‌خواری و پرخوری نمی‌روید.

کاهش مشکلات معده و روده

خوب جویدن غذا، نفخ و گاز بیش از حد دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد. هنگام خوردن خوراکی جامد اجازه دهید تا کاملاً جویده شده و شبیه پوره شود و سپس قورت دهید. از طرفی آرامش داشتن حین غذا خوردن، بر روی هضم مواد غذایی و جذب مواد مغذی تاثیر می‌گذارد.

استرس کمتر

یکی دیگر فواید خوب جویدن غذا، کاهش استرس و تنش روزمره است. به طور کلی سعی کنید از غذا خوردن لذت ببرید به جای اینکه فقط معده خود را پر کنید. صرفاً با آرام غذا خوردن می‌توانید از طعم واقعی غذا لذت برده و برای مدتی تنش‌ها و استرس‌های یک روز پر مشغله را فراموش کنید. با آرام غذا خوردن می‌توانید طعم و عطر واقعی غذا را حس کرده و تجربه لذت بخش‌تری از غذا خوردن داشته باشید بنابر‌این اگر دچار سوء هاضمه هستید یا ‌بی‌اشتهایی عصبی دارید، پیشنهاد می‌کنیم مواد غذایی را به آرامی بجوید و طعم خوب آن را حس کنید.

پیشگیری از بیماری‌ها

فواید خوب جویدن غذا بر کنترل قند و دیابت انکارناپذیر است. جویدن کامل غذا با کنترل قند خون و چربی از بیماری‌های نظیر بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ جلوگیری می‌کند.

بهبود عادات غذای

با خوب جویدن غذا و داشتن آرامش در حین غذا خوردن می‌توانید عادت غذایی ناسالم را ترک کنید.

فواید درست جویدن غذا

مضرات تند غذا خوردن

طبق مطالعات انجام شده آن دسته از افرادی که سریع غذای خود را تمام می‌کنند و غذا را نجویده به معده می‌فرستند زودتر از افرادی که با آرامش غذا می‌خورند، چاق می‌شوند. شاید عجیب باشد که بدانید، با اصلاح شیوه غذا خوردن می‌توانید در طولانی مدت وزن زیادی کم کنید.

اهمیت خوب جویدن غذا

جمع بندی

با خواندن مقاله با فواید خوب جویدن غذا بر سلامت جسم و روح آشنا شدیم. عادت غذایی و نحوه مصرف غذا در افراد متفاوت است. برخی از افراد به دلایل گوناگون مانند عادات بعد غذایی یا استرس و مشغله کاری ترجیح می‌دهند سریعاً غذای خود را تمام کنند. تند غذا خوردن تاثیر بسیار بدی بر روی سلامت جسم و روان می‌گذارد. جویدن کامل غذا مشکلات گوارشی مانند سوزش سر معده و نفخ را برطرف می‌کند. اگر می‌خواهید در حین مصرف غذا کالری کمتری دریافت کنید پیشنهاد می‌کنیم، آهسته غذا بخورید. با اصلاح شیوه غذا خوردن و داشتن رژیم غذایی می‌توانید زندگی بهتری داشته باشید. دکتر ریسمانچیان به عنوان متخصص تغذیه به شما کمک می‌کند تا عادات بد غذایی خود را ترک کرده و با داشتن رژیم متعادل، همیشه سالم باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *