مضرات مصرف زیاد خرما باعث شده تا در مصرف این میوه خوشمزه دقت زیادی داشته باشیم. با اینکه خرما سرشار از انواع مواد مغذی نظیر؛ انواع ویتامین و مواد معدنی است، اما مصرف بیش از حد آن به بدن ضرر جدی وارد میکند. سوال اینجا است که چگونه این میوه میتواند برای بدن مشکل ساز باشد؟ در این مقاله قصد داریم در مورد عوارض و مضرات جدی خرما بحث کنیم، تا آخر مقاله همراه ما باشید.
مضرات مصرف خرما
به طور کلی خرما خواص فوق العادهای برای بدن داشته و در طب سنتی پر اهمیت تلقی میشود. این میوه سرشار از پروتئین، قند طبیعی، چربی، فیبر و کربوهیدرات است. مضرات مصرف زیاد خرما بر هیچکس پوشیده نیست، این میوه مانند هر مواد غذایی دیگری مصرف آن برای برخی افراد محدودیت دارد. در قسمت زیر به برخی از این مضرات اشاره میکنیم.
افزایش وزن:
این میوه خوشمزه حاوی قند زیادی بوده و مصرف بیش از حد آن سبب افزایش وزن میشود. هر گرم از این میوه حاوی ۲.۸ کیلو کالری است. بنابراین افرادی که در رژیم غذایی قرار دارند بهتر است در مصرف این میوه دقت زیادی داشته باشند. به طور کلی متخصص تغذیه پیشنهاد میکنند برای حفظ تناسب اندام از برنامه رژیمی درستی استفاده کنید. با شناخت مضرات مصرف زیاد خرما میتوانید رژیم اصولی داشته باشید. با استفاده از مشاورههای لاغری دکتر ریسمانچیان علاوه بر تناسب اندام، بدنی سالم خواهید داشت.
افزایش قند خون:
در قسمت بالا نیز اشاره کردیم، خرما سرشار از قند بوده و مصرف بیش از حد آن سبب افزایش قند خون میشود. بنابراین اگر مشکل دیابت یا قند خون دارید حتماً قبل از مصرف موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
مشکلات گوارشی:
از دیگر مضرات مصرف زیاد خرما میتوان به مشکلات گوارشی اشاره کرد. به طور کلی این میوه برای سلامتی بدن مفید است اما زیادهروی در مصرف آن سبب ایجاد مشکلات شکمی میشود. از جمله مضرات مصرف زیاد خرما میتوان به نفخ و یبوست اشاره کرد. با این حال طبق مطالعات به دست آمده مصرف بیش از حد خرما ممکن است منجر به بدتر شدن مشکلات گوارشی نظیر اسهال شود.
مضرات دیگر مصرف خرما
افزایش سطح چربی خون:
از طرف دیگر مصرف بیش از حد این میوه خوشمزه منجر به ایجاد مشکلاتی نظیر افزایش سطح چربی خون میشود. بنابراین باید همواره در مصرف هر مواد غذایی تعادل را رعایت کنید.
بروز جوش و تحریکات پوستی
خرما جز میوههایی است که طبع گرمی داشته و سبب ایجاد تحریکات پوستی و جوش میشود. از طرف دیگر ممکن است خارش پوستی را به همراه داشته باشد. برای درمان مشکلات پوستی مانند جوش و آکنه از خدمات میکرودرم استفاده کنید.
حمله آسمی با مصرف خرما
آسم از دیگر خطرات و مضرات مصرف زیاد خرما است. مصرف بیش از حد خرما منجر به حساسیت و آلرژی میشود. اگر به مصرف خرما حساسیت دارید بهتر است از مصرف آن خودداری کنید. افرادی که در معرض بیماری تنفسی قرار دارند قبل از مصرف خرما با پزشک خود تماس بگیرید.
ایجاد هایپرکالمی
در خرما مواد معدنی نظیر پتاسیم وجود دارد. پتاسیم برای بدن بسیار مفید است اما دریافت بیش از حد آن سبب مشکلاتی نظیر هایپرکالمی میشود. بنابراین اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که میزان پتاسیم در خونشان بالا است، در مصرف این میوه دقت کنید.
مضر برای نوزادان:
مصرف خرما برای کودکان و نوزادان اصلاً پیشنهاد نمیشود.
از جمله مضرات مصرف زیاد خرما برای کودکان میتوان به مشکلات گوارشی اشاره کرد. این میوه سنگین بوده و به راحتی هضم نمیشود بنابراین سبب ایجاد مشکلات گوارشی در کودکان میشود.
بیماری عدم تحمل فروکتوز:
برخی افراد دچار بیماری عدم تحمل فروکتوز هستند. بدن این افراد میتواند به راحتی فروکتوز را هضم کند به همین دلیل مصرف خرما برای آنها مضر بوده و مشکلات گوارشی نظیر تولید گاز و درد شکمی را به دنبال دارد.
مضرات خرما برای کبد
مصرف بیش از حد این میوه برای کبد و طحال مضر است؛ زیرا سبب افزایش میزان قند خون و تولید چربی میشود. از دیگر مضرات مصرف زیاد خرما برای افراد، افزایش فشار خون را نام میبریم. همچنین برای افرادی که دچار بیماریهای پیش زمینه مانند؛ بیماری قلبی و عروقی و دیابت هستند خطرناک خواهد بود.
روزانه چه تعداد خرما مصرف کنیم ؟
همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم اگر این میوه به صورت متعادل مصرف شود خواص بسیار زیادی برای بدن دارد. متخصصان تغذیه بر این باور هستند که مصرف ۳ تا ۵ عدد خرما در روز بلامانع بوده و برای بدن مفید است. به علاوه پیشنهاد میکنند تنوع سبد غذای خود را افزایش داده و فقط از خرما استفاده نکنید.
سخن آخر
در این مقاله به مضرات مصرف زیاد خرما اشاره کردیم. خرما میوهای با طبع گرم بوده و سرشار از انواع مواد معدنی و مغذی است اما مصرف بیش از حد سبب ایجاد مشکلات زیادی برای بدن میشود. از جمله این مشکلات میتوان به؛ افزایش قند خون، اضافه وزن، مشکلات گوارشی، افزایش سطح چربی خون، بروز مشکلات پوستی، حمله آسمی، هایپرکالمی و… اشاره کرد. با این حال هدف از نوشتن این مقاله این نبود که از مصرف خرما پرهیز کنید، بلکه هدف، تعادل در مصرف این میوه و حفظ تناسب اندام و سلامتی بدن است.