در بيماران داراي BMI حدود 30 يا بالاتر، عوامل دارويي مانند داروهای ضد اشتها ميتوانند همراه با رژيم و ورزش، مؤثر باشند. سه نوع از این داروهای ضد اشتها را در ادامه برای شما عزیزان معرفی کرده ایم ولی باید به این مسئله توجه داشته باشید که مصرف بدون تجویز پزشک این قرص ها می تواند با عوارضی نیز همراه باشد.
–فنيل پروپانول آمين[1]: كه سالها است به عنوان عامل ايجاد كم اشتهايي مطرح شده است. در مي2000، دانشمندان دانشگاه ييل گزارشي را از مواجهه با PPA در زنان دچار سكته مغزي خونريزي دهنده منتشر ساختند .در نتيجه در نوامبر 2000، سازمان دارو و غذا[2] از شركتها خواست كه از ارائه داروهاي داراي PPA خودداري كنند.
–هيدروكلريد فن فلورامين و هيدروكلريد دكس فن فلورامين :كه از سپتامبر 1997. به علت ايجاد بيماريهاي قلبي نظير بيماري دريچه اي [3] از بازار خارج شدند . در اين بيماري ها دريچههاي قلبي حالتي به خود ميگيرند كه باعث ميشود ظاهري سفيدرنگ يافته و پلاكي شوند.
– سيبوترامين: تركيب داروهاي ايجاد كننده كاتكولامينها و سروتونين مي باشد و باعث ميشود دريافت سروتونين و نوراپي نفرين محدود گردد. اين دارو در ابتدا براي ممانعت از افسردگي ارائه گرديده بود .
نکته در هنگام مصرف داروهای ضد اشتها
با وجود اينكه عوارض شديدي ندارد، با اين وجود، کنترل دقيق میزان فشار خون و عملكرد قلب در اين حال توصيه ميشود. احتياط از نظر فشار خون در بيماران، ضروري است؛ بهتر است از اين دارو در بيماران عارضه قلبي كرونري، آريتمي قلبي، سكته مغزي، نارسايي احتقاني قلب استفاده نشود.( تنها دارويي كه در اين گروه داراي تاييديه FDA مي باشد . )
در مقاله بعد در مورد دارو هاي مهار كننده جذب چربي بحث خواهيم نمود .
[1] .Phenyl Propanol Amin(PPA)
[2] .Food and Drug Administration( FDA)
[3] .Valvulopathy