عوارض پروبیوتیک ها+4 دلیل

عوارض پروبیوتیک ها

پربیوتیک ها و مضرات آن ها

شناخت عوارض پروبیوتیک ها سبب می‌شود تا در مصرف مواد غذایی حاوی پروبیوتیک احتیاط کنیم. پروبیوتیک‌ها در کنار داشتن مزایا از یک سری معایب نیز برخوردارند. برای مثال ممکن است مصرف این محصولات برای افرادی که دارای نقص ایمنی هستند مشکل ساز باشند.
البته پربیوتیک ها همواره مضر نیستند و در برخی مواقع مفید هستند. در این مطلب می‌خواهیم پروبیوتیک‌ها را نام برده و مضرات آنها را برای بدن بررسی کنیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در این زمینه در اختیارتان قرار دهیم.

پروبیوتیک چیست

معرفی پروبیوتیک ها ؟

در ابتدا بهتر است با پروبیوتیک‌ها آشنا شوید و سپس در مورد عوارض پروبیوتیک ها صحبت کنیم‌. پروبیوتیک‌ها یا قارچ‌های تک سلولی سبب سلامت سیستم گوارشی می‌شوند. این باکتری ها سبب هضم بهتر غذا در بدن شده و تاثیرات مثبتی روی بدن می‌گذارند.
وقتی میزان باکتری در بدن کاهش پیدا کند، سیستم گوارش به مشکل روبرو می‌شود. بنابراین باید زیر نظر پزشک متخصص تغذیه در رژیم غذایی خود از مواد غذایی حاوی پروبیوتیک استفاده کنید. اگر به بسته‌بندی برخی لبنیات توجه کنید حتماً اصطلاح پروبیوتیک را بر روی آن مشاهده می‌کنید. هر چند که امروزه به صورت قرص و کپسول نیز یافت می‌شود.
در کنار لبنیات، میوه‌ها نیز جز منابع طبیعی پروبیوتیک‌ها به شمار می روند. با شناخت عوارض پروبیوتیک ها متوجه می شوید که مصرف بیش از حد این باکتری های زنده برای بدن مضر است. برای مثال سبب افزایش وزن و قند خون شده و دستگاه گوارش را تحریک می‌کند. بنابراین حتما در رژیم غذایی خود به مصرف پروبیوتیک ها توجه داشته باشید.
بنابراین پیشنهاد می‌شود قبل از مصرف پروبیوتیک‌ها حتما با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که استفاده از آن برای شما مفید است. طبق تحقیقات انجام شده مصرف پروبیوتیک‌ها سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند؛ اما در عین حال ممکن است سبب بروز عفونت در بدن شوند.

عوارض قرص پروبیوتیک

 پروبیوتیک‌ها چه عوارضی به دنبال دارند؟

شاید قبل از خواندن این مقاله نمی دانستید که مصرف پروبیوتیک ها برای همه افراد مقید نیست. از جمله عوارض پروبیوتیک ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • مشکلات گوارشی
    همانطور که اشاره شد مصرف محصولات حاوی پروبیوتیک در برخی از افراد سبب مشکلات گوارشی و تغییر میکروبیوم روده می‌شود. برای مثال ممکن است علائمی مانند نفخ یا اسهال را تجربه کنند.‌ هر چند برخی از این عوارض جانبی بعد از گذشت چند روز برطرف می‌شود اما در صورتی که این علائم ادامه داشتند حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.
  • مشکلات پوستی
    برخی از افراد پس از مصرف پروبیوتیک‌ها دچار مشکلات و بثورات پوستی نیز شده‌اند. در صورت مشاهده مشکلات پوستی بهتر است هرچه سریع‌تر مصرف پروبیوتیک‌ها را قطع کرده و سریعا برای درمان به پزشک پوست مراجعه کنند.
    عوارض پروبیوتیک ها فقط به این موارد ختم نمی شوند بنابراین اگر با علائم نگران کننده دیگر مواجه شدید باید به پزشک مراجعه کنید. اگر به هر دلیلی به مصرف پروبیوتیک‌ها حساسیت دارید بهتر است هنگام خرید مواد غذایی نظیر لبنیات‌ها به برچسب پروبیوتیک‌ روی بسته بندی توجه کنید.
  • خطر آلرژی
    اگر به مصرف گلوتن تخم مرغ و موارد این چنینی حساسیت دارید بهتر است هنگام مصرف پروبیوتیک جوانب لازم را رعایت کنید. برای مثال قبل از خرید به مواد سازنده مواد غذایی توجه کنید و مطمئن شوید که به این مواد آلرژی ندارید. با مطالعه ترکیبات روی بسته بندی می‌توانید اطلاعات کلی در مورد مواد غذایی به دست آوردید.
  • افزایش خطر عفونت
    از دیگر عوارض پروبیوتیک ها افزایش خطر عفونت در بدن است. افرادی که به اختلالات سیستم ایمنی و بیماری‌های شدید مبتلا هستند باید در مصرف این محصولات خودداری کنند.
    متاسفانه افرادی که دچار اختلالات سیستم ایمنی هستند ممکن است بعد از مصرف محصولات حاوی پروبیوتیک، عفونت قارچی را تجربه کنند. در صورت ظهور هرگونه علامت یا علائم ناخواسته و ناگهانی بهتر است سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

پروبیوتیک ها شامل چه جیزهایی است

جمع‌بندی نهایی

در برخی مواد غذایی برخی باکتری مفید مانند پروبیوتیک‌ها وجود دارند. این باکتری‌ها برای بهبود دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید هستند و در عین حال مصرف آن برای برخی افراد عوارضی به دنبال دارد.در این مقاله در مورد عوارض پروبیوتیک ها بحث کردیم‌. برای مثال ذکر کردیم که  مصرف این باکتری‌ها ممکن است سبب ایجاد مشکلات گوارشی از جمله نفخ و اسهال شود. به علاوه برخی از افراد ممکن است دچار آلرژی و مشکلات پوستی شوند. همچنین افرادی که دچار اختلالات سیستم ایمنی هستند باید در مصرف این باکتری‌ها خودداری کنند. به طور کلی بهتر است قبل از استفاده از محصولات حاوی پروبیوتیک‌ها با یک متخصص تغذیه مشورت کنید و مطمعن شوید که این محصولات به شما آسیب وارد نمی‌کنند. پزشک متخصص با بررسی شرایط بدنی‌تان به شما در مورد مصرف این باکتری‌ها مشاوره درست می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *