رژیم غذایی نقرس و تاثیر مثبت آن روی سلامتی
داشتن یک رژیم غذایی نقرس برای بیمافرادی که دچار این بیماری هستند اهمیت زیادی دارد. رژیم غذایی درست میتواند به بهبود بیماری و کاهش علائم کمک کند. در این رژیم غذایی مصرف برخی مواد غذایی مانند غذاهایی که سطح بالای پورین دارند ممنوع و محدود شده است. از انجایی که مصرف برخی مواد غذایی کم چرب سبب کاهش سطح اسید اوریک در بدن میشود، می توان گفت داشتن یک رژیم غذایی درست می تواند درد را کاهش داده و از حمله ناگهانی بیماری جلوگیری کند. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد این رژیم غذایی در اختیارتان قرار دهیم.
تاثیرات مثبت رژیم غذایی نقرس بر سلامتی
رعایت رژیم غذایی مناسب، میتواند به بهبود علائم این بیماری کمک کند و شدت درد و التهاب را کاهش دهد. همچنین، رژیم غذایی مناسب میتواند به کاهش میزان اسید اوریک و آثار منفی آن بر روی بدن و همچنین بهبود کیفیت زندگی و سلامتی افراد مبتلا به این بیماری کمک کند. برخی از تأثیرات مثبت رژیم غذایی عبارتاند از:
- التهاب مفاصل را کاهش می دهد.
- از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند.
- میزان اسید اوریک در خون را کاهش می دهد.
- با کنترل وزن و جلوگیری از چاقی از تشدید علایم بیماری جلوگیری می کند.
- رژیم غذایی نقرس سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از ابتلا به بیماری های مرتبط جلوگیری می کند. برای دریافت رژیم غذایی کلیک کنید.
- رژیم غذایی مناسب خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش داده و سبب بهبود عملکرد گوارش میشود. به علاوه مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان، ویتامین e و ویتامین سی میتواند به روند کاهش علائم بیماری کمک کند. از طرفی برای درمان و جوانسازی پوست نیز کاربرد زیادی دارند.
اطلاعاتی در مورد بیماری نقرس
درمان سریعی برای این بیماری وجود ندارد اما با رعایت رژیم غذایی و مصرف برخی داروها می توانید از بروز علایم شدید آن جلوگیری کنید. با داشتن یک رژیم غذایی خوب، به وزن سالم رسیده و بیماری خود را کنترل میکنید.
برای داشتن یک رژیم غذایی نقرس باید مصرف غذاهایی مانند گوشت قرمز، ماهی و شیرینی را به حداقل رسانده و مصرف لبنیات کم چرب، سبزیجات، حبوبات و میوه ها را به حداکثر برسانید. علاوه بر رژیم غذایی، مصرف آب و مایعات، ورزش منظم و کاهش استرس میتواند سبب بهبود علایم شود. با این حال قبل از شروع هرگونه رژیم غذایی باید با پزشک متخصص تغذیه مشورت کنید. همچنین بهتر است بدانید که رژیم غذایی درمان کننده بیماری نیست و فقط موجب کاهش حملات مکرر این بیماری شده و از پیشرفت آن جلوگیری میکند.
بیماران نقرس چه غذاهایی را نباید مصرف کنند؟
در رژیم غذایی نقرس باید مصرف برخی غذاها را کاهش داد و یا کاملا حذف کنند. بعضی از این غذاها عبارتند از؛ سوسیس و کالباس، ماهی های دارای آمینو اسید بالا،گوشت قرمز، نوشیدنی های حاوی کافئین، میوههای دارای پورین مانند تمشک و توت، نمک، برخی حبوبات نظیر هدی و نخود و لوبیا، غذاهای پرچرب، نوشیدنی های قنددار….
بیماران نقرس بهتر است کدام مواد غذایی را مصرف کنند؟
رژیم غذایی مناسب و متعادل میتواند بهعنوان یکی از روشهای درمان نقرس استفاده شود. برخی از روشهای درمانی و غذاهای قابل مصرف در رژیم عبارتاند از:
- مرغ، لوبیا و تخم مرغ: بهتر است در رژیم غذایی نقرس مواد غذایی دارای پروتئین کمچرب را قرار دهند
- به جای مصرف نوشیدنی های گازدار و مضر از نوشیدنی ها با شیرنی طبیعی استفاده کنند.
- خیار، پرتقال، کیوی، گوجهفرنگی،سیب، گلابی و آلبالو: مصرف میوه وسبزیجاتی که دارای فیبر هستند تاثیر زیادی روی سلامتی دارد.
- مصرف به اندازه آب نیز مهم تلقی می شود.
جمع بندی
در این مقاله در مورد رژیم غذایی مناسب برای کاهش علایم بیماری نقرس بحث کردیم. برای کاهش علایم این بیماری باید مصرف برخی از غذاها را کاهش داده و مصرف برخی دیگر را افزایش دهید. برای مثال مصرف مواد غذایی که سبب افزایش پورین در بدن می شوند برای بیماران مضر هستند. رژیم غذایی نقرس شاید نتواند به طور کلی بیماری را مهار و درمان کند؛ اما در کاهش علایم بیماری تاثیر زیادی دارد. با خواندن این مقاله می توانید اطلاعات خوبی جهت کاهش علایم پیدا کنید.