علائم کم‌ خونی + 3 راه های درمان

علائم کم‌ خونی

با شناخت علائم کم‌ خونی، زودتر به بیماری پی برده و در سریعترین زمان ممکن آن را درمان می‌کنید. کم خونی، یکی از بیماری‌های شایع در انسان‌ها مخصوصا بانوان است. کمبود آهن یکی از عمده دلایل بروز این بیماری می‌باشد. اگر کم‌ خونی درمان نشود سبب بروز مشکلات زیادی برای بدن می‌شود. به همین دلیل اگر دچار آنمی هستید، حتما تا آخر مقاله همراه ما باشید.

لائم کم خونی

کم‌ خونی چیست؟ 

همه افراد از نوزادان گرفته تا جوانان و سالمندان ممکن است دچار بیماری آنمی یا کم‌ خونی شوند. در این حالت بدن کمتر از حالت عادی گلبول قرمز تولید می‌کند، در نتیجه بدن خون حاوی اکسیژن را دریافت نکرده و دچار بی حالی می‌شوید. در این حالت علائم کم خونی آشکار می‌‌شوند. به عبارت ساده‌تر وقتی در بدنتان به اندازه کافی گلبول قرمز نداشته باشید، دچار این بیماری می‌شوید و هرچه آنمی شدیدتر باشد، امکان بروز علائم بیشتر، افزایش پیدا می‌کند. با این حال باید بدانید که درمان این بیماری، در مدت زمان کم امکان پذیر نیست؛ اما تغییر روتین زندگی و رژیم غذایی درست می‌تواند تا حد زیادی در درمان بیماری موثر باشد. دکتر ریسمانچیان به عنوان متخصص و مشاور تغذیه، رژیم پروتئینی و لاغری ارائه می‌کند. اگر در تغذیه خود با مشکل مواجه هستید، با کمک دکتر ریسمانچیان می‌توانید مشکل تغذیه و سلامت خود را حل کنید.

نشانه‌های کمبود آهن

مهم ترین علائم کم خونی

این بیماری انواع گوناگونی دارد و علائم آن متفاوت است. هر کدام از انواع این بیماری از یک مشکل خاص نشأت می‌گیرد. در ادامه انواع آنمی را نام برده و علائم آنها را ذکر می‌کنیم.

  • فقر آهن
    فقر آهن یکی از مهمترین و شایع‌ترین دلایل بروز این بیماری است. در اکثر مواقع بیماران از کودکی دچار این بیماری می‌شوند. بنابراین زنان باردار در دوره بارداری باید تحت نظارت مستقیم پزشک باشند تا مشکلی برای فرزندشان ایجاد نشود. این نوع کم‌ خونی علائمی مانند؛ رنگ پریدگی پوست و لب، سرگیجه، سوزن‌سوزن شدن انگشتان دست و پا، بی حالی و خستگی، حالت تهوع و … را در پی دارد. شایع‌ترین علائم کم خونی فقر آهن، ضعف و خواب آلودگی است.
  •  آنمی
    گلبول‌های قرمز خون کاهش پیدا کند، می‌گویند بیمار دچار آنمی شده است. در برخی مواقع کم خونی مادرزادی بوده و با آزمایش مشخص می‌شود. از طرفی ممکن است به دلیل کمبود ویتامین‌های B1، ویتامین E و c فرد دچار این مشکل شود. در این وضعیت بدن به اندازه کافی خون دریافت نمی‌کند؛ بنابراین عملکرد بدن دچار اختلال شده و در نتیجه رگ خونی مغز متورم می‌شود. فشار وارد شده منجر به سرگیجه شده و سبکی سر را در پی دارد. سرگیجه معمولا با حس حالت تهوع همراه است.
  • علائم کم خونی پنهان
    اکثر ما ممکن است دچار کم خونی پنهان باشیم. این نوع بیماری سال‌ها خود را نشان نمی‌دهد و ناگهان روی عملکرد قسمت‌های مختلف بدن تاثیر می‌گذارد. به عبارت دیگر تا وقتی روتین زندگی ما بهم نخورد و مجبور به انجام آزمایش نشویم، متوجه نمی‌شویم که کم خون هستیم. از جمله علائم رایج این بیماری می‌توان به مواردی مانند؛  کمرنگ بودن پوست، ضربان قلب نامنظم، ترک لب، حواس پرتی و عدم داشتن تمرکز، کمرنگ شدن پلک‌های پایین، خواب آلودگی و خستگی دائم، تمایل به خوردن غذاهای غیر معدنی، نازک شدن صدف ناخن و… اشاره کرد.

درمان سریع کم‌ خونی 

حال که با علائم کم خونی آشنا شدیم، بهتر است به روش‌های درمان این بیماری اشاره کنیم. با سه روشی که در قسمت زیر اشاره می‌کنیم، می‌توانید این بیماری را درمان کنید.

  • درمان کم خونی شدید در بانوان در طب سنتی
    با پیشرفت علم پزشکی روز به روز راه‌های درمان آنمی افزایش پیدا می‌کند؛ اما در طب سنتی نیز راه حل‌هایی برای درمان کم‌ خونی شدید پیشنهاد شده است. با مصرف برخی داروهای گیاهی می‌توانید این بیماری را درمان کنید. این داروهای گیاهی را می‌توانید از داروخانه‌ها و عطاری‌ها تهیه کنید. گیاه گزنه، گل ختمی، ترخون، جعفری، شنبلیله و اسفناج از جمله مهم‌ترین گیاهان دارویی درمان کننده این بیماری هستند. از طرفی مصرف برخی میوه‌ها، علائم کم خونی را کاهش می‌دهند. برای مثال؛ خرما، پرتقال، آلو انجیر و لیمو و… در درمان آنمی موثر هستند.
  • درمان سریع کم خونی با قرص و مکمل
    پزشکان برای درمان سریع، ویتامین‌ها، مواد معدنی و قرص تجویز می‌کنند. نوع و دوز قرص با توجه به نظر پزشک متفاوت است. از طرفی دکترها برای افرادی که دچار فقر آهن هستند، آمپول درون رگی آهن پیشنهاد می‌کنند. به طور کلی انتخاب نوع درمان با توجه به شرایط جسمی فرد متفاوت می‌باشد. در برخی مواقع که آنمی شدید است، تزریق خون تجویز می‌شود.
  • درمان خانگی کم خونی
    برای کاهش علائم کم خونی در خانه، باید غذاهای حاوی آهن و بتاکاروتن مصرف کنید. از جمله غذاهای حاوی آهن می‌توان به؛ چغندر پلو، عدسی، کشمش پلو، لوبیا و سایر حبوبات، خورشت آلو و… اشاره کرد. همچنین مصرف دانه‌ها و غلات، ماهی، دانه‌ها و موز، فلفل قرمز و لیموترش به درمان این بیماری کمک می‌کنند. شیره خرما و انگور دشمن کم خونی هستند.

درمان کم خونی

جمع بندی 

در این مقاله در مورد بیماری فقر آهن و کم‌ خونی بحث کرده و راه درمان پیشنهاد کردیم. خوشبختانه در طب سنتی روش‌های زیادی برای درمان این عارضه وجود دارد و می‌توانید با مصرف برخی خوراکی‌ها و محدودیت در نوشیدن قهوه و چای، این مشکل را برطرف کنید. شایعترین علائم کم خونی، شامل؛ سرگیجه، بی‌حالی و ضعف، حالت تهوع و رنگ پریدگی پوست می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *