کم آبی بدن + 7 نشانه مهم

کم آبی بدن

کم آبی بدن، یکی از مشکلاتی است که در اثر کمبود آب، به وجود می‌آید. این مشکل علائم خاصی در پی دارد که در ادامه مقاله به آن اشاره می‌کنیم. تمام سلول‌های بدن در طول روز به میزان معینی آب نیاز دارند. اگر در نوشیدن آب، کاهلی کنید، عملکرد اندام‌های بدنتان با مشکل جدی روبه‌رو می‌شود. به همین جهت، باید از یک رژیم غذایی درست پیروی کنید تا بدن سالمی داشته باشید. افزایش نیاز بدن به آب علائم متعددی دارد، این علائم در لاغری بسیار مهم تلقی می‌شوند و در مواقع جدی می‌توانند روند کاهش وزن را با اختلال مواجه کنند. ما در این مقاله قصد داریم در مورد نشانه‌های نیاز بیشتر بدن به آب بحث کنیم، تا آخر مقاله با ما همراه باشید.

نشانه های نیاز بیشتر بدن به آب

کم آبی بدن چیست؟

تقریباً همه ما می‌دانیم که در طول روز باید ۷ یا ۸ لیوان آب بنوشیم. با این حال باید با توجه به شرایط محیطی و سلامت کلی بدنتان، در طول روز آب مورد نیاز بدنتان را تامین کنید. همانطور که کم نوشیدن آب ممکن است بدن را با مشکل مواجه کند، مصرف بیش از اندازه آب نیز سبب متورم شدن مغز شده و خواب آلودگی، سردرد و گیجی را به دنبال دارد. آب نقش اساسی در بهبود عملکرد اندام‌های مختلف بدن دارد، به همین دلیل کم آبی بدن، نتایج نامطلوبی به دنبال خواهد داشت. به طور کلی هیدراته نگه داشتن بدن علاوه بر سلامت اندام‌های بدن، موجب بهبود کیفیت پوست نیز می‌شود. اگر مصرف آب برایتان سخت است، می‌توانید به آب مقداری آبلیمو و عسل و… اضافه کنید. همچنین نوشیدن آبمیوه طبیعی، شیر و سبزیجات، در هیدراته نگه داشتن بدن مفید می‌باشد.

علائم کم آبی بدن چیست؟ 

خب سوال اصلی اینجاست که کم آبی بدن چه عوارضی دارد؟
از جمله مهم‌ترین علائم دهیدراتاسیون یا کم آبی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

گرسنگی و اشتهای کاذب


یکی از علائم شایع کمبود آب، احساس گرسنگی است. اگر در دوره کاهش وزن هستید، حتماً در کنار غذا، سبزیجات و آب مصرف کنید. کم آبی بدن، سبب اشتهای کاذب شده و میل به مصرف غذاهای نشاسته ای و شور را افزایش می‌دهد. اگر در طول روز به اندازه کافی آب بنوشید، انرژی بیشتری خواهید داشت.

یبوست

یکی دیگر از نشانه‌های کاهش شدید میزان آب بدن، مشکلات گوارشی مانند یبوست و سختی دفع مدفوع است. به همین دلیل باید حتما در طول روز به اندازه کافی آب بنوشید تا دچار مشکلات گوارشی نشوید، زیرا یبوست در دراز مدت خطر ابتلا به هموروئید و بواسیر را افزایش می‌دهد.

سردرد


سردرد یکی از شایعترین نشانه‌های نیاز بیشتر بدن به آب است. به همین دلیل اگر در طول روز به اندازه کافی آب نمی‌نوشید، برای جلوگیری از بروز علائم کم آبی بدن، عادت غذایی خود را تغییر دهید.

اختلال در تمرکز


علاوه بر این، کم آبی، عملکرد مغز را با اختلال مواجه کرده و منجر به گیجی و هذیان می‌شود. از طرفی با اختلال در تمرکز، یادگیری را کاهش می‌دهد.

گرفتگی عضلات


اگر در طول روز به اندازه کافی آب ننوشید، دچار گرفتگی عضلات دست و پا می‌شوید. اختلال در عملکرد عضلات، فعالیت را کاهش داده و روند لاغری را با اختلال مواجه می‌کند. اگر عادت دارید نوشابه و آبمیوه‌های شیرین و کافئین دار بنوشید، پیشنهاد می‌کنیم آب را جایگزین این نوشیدنی‌‌ها کنید. این کار علاوه بر هیدراته نگه داشتن بدن، میزان مصرف قند را کاهش داده و به لاغری کمک می‌کند.

تیره شدن رنگ ادرار و کاهش دفعات دفع ادرار


کم آبی بدن سبب اختلال در فرایند دفع ادرار شده و آسیب جدی به کلیه وارد می‌کند. رنگ تیره ادرار نشان دهنده دهیدراتاسیون بدن است.

افزایش ضربان قلب


افزایش ضربان قلب، یکی دیگر از نشانه‌ های نیاز بیشتر بدن به آب، می‌باشد. اگر در هنگام انجام فعالیت‌های روزمره متوجه شدید که ضربان قلب‌تان تند تند می‌زند و از حالت عادی بالاتر رفته، این احتمال وجود دارد که بدنتان کم آب شده است. برای بهبود عملکرد سیستم قلبی مصرف مایعات را افزایش دهید.

علائم کم آبی بدن در بزرگسالان

جمع بندی 

در این مقاله به علائم کم آبی بدن اشاره کرده و راه حل‌های متعددی ذکر کردیم. کم آبی بدن سبب بروز علائمی نظیر؛ سردردهای مزمن، افزایش ضربان قلب، گرفتگی عضلات، اختلال در تمرکز و مشکلات گوارشی و… می‌شود. اگر شما هم در طول روز به اندازه کافی آب مصرف نمی‌کنید، بهتر است با خواندن این مقاله روتین غذایی خود را تغییر داده و مصرف مایعات را در اولویت قرار دهید. مصرف مایعات در رژیم غذایی اهمیت زیادی دارد، زیرا اشتها را کاهش داده و انرژی را افزایش می‌دهد. امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *